Antena 3 Politică Vlad Voiculescu îşi cere scuze, după ce a fost prins cu minciuna: "Am preluat o informaţie greşită şi am insistat"

Vlad Voiculescu îşi cere scuze, după ce a fost prins cu minciuna: "Am preluat o informaţie greşită şi am insistat"

de Alin Tarnovschi    |    08 Apr 2021   •   14:03
Vlad Voiculescu îşi cere scuze, după ce a fost prins cu minciuna: "Am preluat o informaţie greşită şi am insistat"
Sursa foto: Antena 3

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, şi-a cerut scuze, astăzi, printr-o postare pe Facebook, după ce a fost prins cu minciuna de reporterii Antena 3, în direct, în timpul unei conferinţe de presă.

"Tocmai am avut o întâlnire cu Secretariatului de Stat pentru culte și reprezentanți ai cultelor din România în care s-a discutat despre accesul pacienților internați cu COVID-19 la asistență religioasă și despre modificarea protocolului de înmormântare a persoanelor decedate infectate cu SARS-CoV-2.

Am căzut de acord ca pe perioada internării în unitatea sanitară pacientul internat cu COVID-19 poate beneficia, la cerere, de asistență religioasă, potrivit specificului cultului din care face parte, cu respectarea de către cleric a tuturor măsurilor sanitare care se impun.

În ceea ce privește ritualul înmormântării, persoana decedată va putea fi îmbrăcată în haine puse la dispoziție de către familie/aparținători, va beneficia de ritual de înhumare/incinerare a cultului de care aparține. Ritulul de înhumare/incinerare se va face cu sicriul sigilat cu respectarea voinței familiei și a tuturor normelor prevăzute de lege.

Am căzut de asemenea de acord în cadrul întâlnirii pe respectarea normelor și măsurilor de siguranță suplimentare propuse de Ministerul Sănătații.

Vlad Voiculescu, prins cu minciuna de reporterii Antena 3: "Acum vă cereţi scuze?"

PS Tocmai am avut declarații de presă. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație greșită și am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 'se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.' Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi", se arată în postarea ministrului Sănătăţii.

Tocmai am avut o întâlnire cu Secretariatului de Stat pentru culte și reprezentanți ai cultelor din România în care s-a...

Posted by Vlad Voiculescu on Thursday, 8 April 2021

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close