Antena 3 CNN Politică Surpriza uriaşă din declaraţia de avere a lui Vlad Voiculescu. Niciun ministru nu a mai declarat aşa ceva

Surpriza uriaşă din declaraţia de avere a lui Vlad Voiculescu. Niciun ministru nu a mai declarat aşa ceva

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi-a publicat declaraţia de avere cu o întârziere de două săptămâni.

Surpriza uriaşă din declaraţia de avere a lui Vlad Voiculescu. Niciun ministru nu a mai declarat aşa ceva
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    05 Feb 2021   •   08:46

Din document, datat 4 februarie 2021, reiese că demnitarul USRPLUS nu a avut, practic, niciun venit în anul 2020.

Singurii bani evidenţiaţi sunt cei corespunzători ultimelor zile din 2020, câştigaţi ca ministru.

Actualul cabinet a fost învestit în ultima parte a lunii decembrie anul trecut, astfel că pe Vlad Voiculescu sfârşitul de an l-a prins în calitate de titular al portofoliului sănătăţii.

Suma câştigată în decembrie nu este spectaculoasă: ceva mai mult de 3000 de lei, care nu pot, în niciun caz, să acopere retroactiv nevoile de trai ale unui individ adult, fie el şi politician, pe un an de zile.

În declaraţia de avere, Vlad Voiculescu mai menţionează două terenuri în comuna Brăneşti din judeţul Dâmboviţa şi un spaţiu de producţie de circa 100 de metri pătraţi în aceeaşi localitate.

Ministrul Sănătăţii, fără venit şi fără maşină, riscă amendă pentru nedepunerea în termen a declaraţiilor de avere şi de interese

Conform declaraţiei de avere, ministrul sănătăţii nu are maşină.

El declară 31 de mii de euro într-un depozit bancar şi aproximativ 53 de mii de lei într-un cont curent. De asemenea, Vlad Voiculescu a acordat în anul 2018 un împrumut în valoare de 222.000 lei.

Ministrul Sănătăţii a fost ultimul dintre miniştrii Cabinetului Cîţu care şi-a publicat declaraţia de avere. El ar fi trebuit, potrivit legii, să facă acest lucru în termen 30 de zile de la data numirii sau a alegerii în funcție ori de la data începerii activității.

Nedepunerea declarațiilor de avere și a declarațiilor de interese în termenele prevăzute constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei.

 

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu declaratie de avere
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close