Antena 3 CNN Politică Susținătorul fanatic al restricțiilor, pe cale să zboare din Guvern. Vlad Voiculescu are zilele numărate în Minister

Susținătorul fanatic al restricțiilor, pe cale să zboare din Guvern. Vlad Voiculescu are zilele numărate în Minister

Susținătorul cel mai fervent al restricțiilor, ca metodă de contracarare a pandemiei, este în pericol să-și piardă postul în Guvern.

Susținătorul fanatic al restricțiilor, pe cale să zboare din Guvern. Vlad Voiculescu are zilele numărate în Minister
Sursa foto: captura video
de Georgiana Adam    |    09 Mar 2021   •   23:14

Este vorba despre ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, iar fragilitatea poziției sale în guvern a fost dezăluită, marți, la Sinteza Zilei.

Informația circulă de ceva vreme în cercul liderilor Coaliției de guvernare. Noutatea este că, în prezent, Vlad Voiculescu pare că și-a pierdut până și sprijinul celor care l-au pus ministru: liderii USRPLUS.

Potrivit publicației PSNews, schimbarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății va fi, fără doar și poate, un prim test dificil al coaliției de guvernare PNL-USRPLUS-UDMR.

Liberalii spun că PNL va deconta gafele lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății

Tensiunile dintre premierul Cîțu și ministrul Vlad Voiculescu sunt tot mai evidente în ultima perioadă, semn că nervii sunt întinși la maxim în Coaliție.

Tot mai mulți liberali solicită premierului și conducerii PNL schimbarea urgentă din funcție a lui Vlad Voiculescu, pe motiv că bâlbele și gafele ministrului Sănătății aduc prejudicii mari de imagine fomațiunii liberale și-i afectează acesteia scorul din sondaje.

Necesitatea remanierii lui Vlad Voiculescu a fost adusă în discuție și de către Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, la întâlnirea pe care liberalii au avut-o la începutul lunii februarie.

Liberalul i-a avertizat atunci pe cei prezenți că păstrarea lui Voiculescu la Sănătate va reprezenta o mare problemă pentru partidul condus de Ludovic Orban și a cerut responsabilizarea premierului Cîțu pentru rezolvarea situației.

Pe cine ar vrea PNL să pună la Sănătate în locul lui Cîțu

În PNL au început deja să apară variante de înlocuire a lui Vlad Voiculescu la Minister.

Astfel, zilele acestea este vehiculat numele lui Cătălin Cîrstoiu, noul director al Spitalului Universitar din București. Cîrstoiu este finul lui Traian Băsescu și fiul lui Ion Cîrstoiu, care a fost 8 ani deputat PD de Argeș.

Este însă destul de greu de crezut că cei din USRPLUS vor ceda în fața unei numiri din zona PNL, dacă ținem cont cât dur au negociat în decembrie cu Ludovic Orban.

În plus, vicepremierul Dan Barna a spus recent că fiecare partid din coaliție își evaluează proprii miniștri, iar o decizie privind remanierea unui membru din Cabinet nu va putea fi luată de premierul Florin Cîțu fără acordul USRPLUS.

În replică, Florin Cîțu a spus că remanierea este doar decizia premierului, acesta având ultimul cuvânt.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Vlad Voiculescu
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close