Antena 3 CNN Politică Vlad Voiculescu și-a comandat un sondaj în care să iasă primar general

Vlad Voiculescu și-a comandat un sondaj în care să iasă primar general

Partidul lui Dacian Cioloș a comandat un sondaj în care candidatul formațiunii la Primăria Capitalei iese pe primul loc.

Vlad Voiculescu și-a comandat un sondaj în care să iasă primar general
07 Ian 2020   •   12:38

PLUS iese la bătaie cu sondaje în bătălia pentru Primăria Capitalei. Și deloc surprinzător, candidatul formațiunii, Vlad Voiculescu, iese pe primul loc în cercetarea făcută de Cult Market Research în perioada 5-20 decembrie 2019. 

Potrivit sondajului, fostul ministru al Sănătății este cotat cu 35%, urmat de actualul primar general, Gabriela Firea, cu 28% și de liberalul Rareș Bogdan, cu 23%. Candidatura acestuia din urmă nu este însă certă.

Vestea proastă pentru PLUS este că în același sondaj, independentul Nicușor Dan, susținut de USR, ia un scor mai mare decât Voiculescu. Cu un procent, ce-i drept: 36%.

Iar veștile proaste pentru PLUS continuă atunci când vine vorba de încrederea în lista de consilieri ai lui Nicușor Dan vs. încrederea în lista de consilieri ai lui Vlad Voiculescu - 47% vs. 39%. Care încredere în care liste rămâne un mister, în condițiile în care listele de consilieri cu care cei doi candidați concurează sunt necunoscute.

Atunci când vine vorba de votul politic pentru Consiliul General, sondajul PLUS dă sigură o izbândă a Alianței USR-PLUS, cu 30%, urmată de PNL, cu 25% și PSD cu 16%. 

Sondajul Cult Market Research a fost realizat în perioada 4-20 decembrie 2019, la comanda PLUS, pe un eșantion de 1124 de persoane, 18+ ani cu buletin de București. Cercetarea are o marjă de eroare de: ±2,9%, la nivel de încredere de 95%. Studiu cantitativ pe bază de chestionar, aplicat prin metoda CATI.

×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close