Antena 3 CNN Politică Voicu respinge autenticitatea stenogramelor: "Au avut loc mixaje şi adăugiri" (VIDEO)

Voicu respinge autenticitatea stenogramelor: "Au avut loc mixaje şi adăugiri" (VIDEO)

Voicu respinge autenticitatea stenogramelor: "Au avut loc mixaje şi adăugiri" (VIDEO)
19 Mar 2010   •   11:36

Senatorul social-democrat Cătălin Voicu a reacţionat pentru prima dată de la apariţia stenogramelor în presă. Contactat telefonic de Antena 3, el a declarat că nu recunoaşte legalitatea înregistrărilor şi autenticitatea stenogramelor. Între timp au apărut şi primele reacţii. Liderul PSD Victor Ponta spune că nu a luat în calcul măsuri faţă de Voicu.

Citeşte aici mai multe despre stenogramele DNA din dosarul Cătălin Voicu

Senatorul PSD neagă acuzaţiile care i se aduc. El susţine că totul este o înscenare.

"Nu recunosc legalitatea şi autenticitatea lor. Toate aşa-zisele probe sunt obţinute ilegal pe un mandat legat de siguranţa României", a declarat Cătălin Voicu.

Parlamentarul anchetat de DNA susţine că veridicitatea informaţiilor din stenograme poate fi stabilită doar de o contraexpertiză tehnică.

"Nu recunosc autenticitatea lor, întrucât în acele interceptări au avut loc decupaje, mixaje şi adăugiri. O să dovedesc tehnic şi ştiinţific", a spus Voicu.

CĂTĂLIN VOICU DESPRE STENOGRAME


Cât priveşte presupusa discuţie purtată cu judecătorul Florin Costiniu, Cătălin Voicu susţine că nu ar fi vorbit cu acesta de pe telefonul său, întrucât ştia că este ascultat.

Cătălin Voicu a refuzat să dea mai multe lămuriri, sub pretextul că îşi pregăteşte apărarea pentru audierea de săptămâna viitoare din Parlament.

Alexandru Mazăre: A fost o discuţie politică

La rândul său, senatorul PSD Alexandru Mazăre, unul dintre numele care apar în stenograme, susţine că discuţia dintre el şi Cătălin Voicu a fost una "politică", precizând că aceasta a avut loc "faţă în faţă", şi nu la telefon.

"A fost o discuţie politică pe care am avut-o, ca multe alte discuţii pe care le am şi cu alţi colegi", a declarat Alexandru Mazăre pentru Mediafax.

Alexandru Mazăre a mai declarat că există posibilitatea ca unele lucruri să fi fost omise din stenogramele respective.

"Trebuie să vedem, pentru că unele lucuri mi se par că sunt... nu-mi recunosc limbajul, alte lucruri poate pe care le-am spus sunt omise de acolo. Nu ştiu, trebuie văzut în întregime", a mai spus Mazăre.

Preşedintele Secţiei Civile a Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie, judecătorul Florin Costiniu, cercetat alături de senatorul PSD Cătălin Voicu, nu a dorit să comenteze stenogramele, limitându-se să spună doar că are încredere în instituţiile statului.

În ceea ce priveşte viitorul lui Cătălin Voicu în PSD, liderul partidului Victor Ponta este rezervat. El a precizat că nu ia deocamdată în calcul măsuri împotriva colegului său.

Reacţiile social-democraţilor vin după ce o serie de stenograme cuprinse în referatul DNA, care însoţeşte cererea de arestare a senatorului PSD Cătălin Voicu, au fost publicate în presa centrală.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Catalin Voicu stenograme DNA reactie
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close