Antena 3 CNN Politică Voinescu: În sufleţelul său robust şi roz, Ponta adoră comunismul, dar pare mai mult decât un comunist

Voinescu: În sufleţelul său robust şi roz, Ponta adoră comunismul, dar pare mai mult decât un comunist

Voinescu: În sufleţelul său robust şi roz, Ponta adoră comunismul, dar pare mai mult decât un comunist
Sursa foto: Sever Voinescu
20 Mai 2010   •   11:57

Liderul PSD Victor Ponta, "în sufleţelul său robust şi roz", adoră comunismul, dar în prestaţia politică "pare a fi mai mult decât un comunist", susţine deputatul PDL Sever Voinescu pe blogul său. Acuzat de preşedintele social-democrat că se comportă ca un fascist, Voinescu susţine că Pponta este prea orbit de la atâta ţinut ?de mânuţă de preşedintle Ion Iliescu şi de adoraţia infantilă pentru alde Che Guevara? pentru a înţelege semnificaţia termenului folosit. Sămânţa discordiei dintre cei doi politicieni a fost aruncată acum câteva zile de parlamentarul democrat-liberal care a ţinut să avertizeze public faptulcă PSD doreşte să "încingă" strada în scopuri politice, prin declaraţii publice menite să instige la violenţă, în cadrul manifestărilor sindicaliste de protest de miercuri.
"Ţopăind voios prin politică, domnul Victor Ponta foloseşte cuvinte fără să le citească instrucţiunile de utilizare. Mă face fascist. Orbit de adoraţia infantilă pentru alde Che Guevara şi dus de mânuţă prin istoria recentă a societăţii româneşti de domnul Ion Iliescu, preşedintele PSD habar n-are ce-i aia fascist şi persistă într-o rătăcire înduioşătoare. Şi ca să nu lase nici un dubiu asupra confuziei în care se află, domnul Ponta mă citează ca fascist alături de Adolf Hitler", scrie Voinescu.
Deputatul PDL susţine că el nu a făcut altceva decât să exprime o îngrijorare, aceea de a vedea mitingul sindical de miercuri deturnat de subteranele politice.
"De unde îngrijorarea? Din declaraţiile domnului Ponta. Şi ale domnului Dragnea. De ce să ne îngrijoreze ceea ce spune domnul Ponta? (Nimic insinuant în această întrebare!) Pentru că istoria partidului său este încărcată - prea încărcată - în privinţa manipulării politice a protestelor sindicale. Mineriadele anilor '90 şi amestecul partidului domnului Ponta în aceste mineriade sunt fapte istorice certe. Multe alte greve au fost executate la ordin pesedist", mai scrie Voinescu.
În opinia lui Sever Voinescu, semnalele de alarmă trase de democrat-liberali au fost utile şi au avut "mica lor contribuţie" la buna desfăşurare a mitingului.
"În rest, mai am un singur lucru de spus: prin 1990 eram legionari, acum suntem fascişti. Persoanele care ne-au numit astfel sunt, evident, diferite. Gândirea este, evident, aceeaşi", adaugă deputatul PDL.
La P.S., Sever Voinescu face o comparaţie explicativă între comunism şi fascism: "Ca să-l lămuresc, totuşi, pe domnul Ponta cum e cu Hitler şi cu fascismul, îi spun că relaţia dintre diabolicul furher şi fascism a fost similară cu relaţia dintre domnia sa şi comunism. În sufletul lui, Hitler era un admirator al fascismului, dar în acţiunea politică a fost mult mai mult decât un fascist. La fel şi domnul Ponta, în sufleţelul său robust şi roz, năzdrăvanul pesedist adoră comunismul, dar în prestaţia politică pare a fi mai mult decât un comunist".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close