Antena 3 CNN Politică Voinescu vrea schimbări în Guvern: Nu a trecut marile examene. PDL să nu mai mulţumească găşcuţele

Voinescu vrea schimbări în Guvern: Nu a trecut marile examene. PDL să nu mai mulţumească găşcuţele

Voinescu vrea schimbări în Guvern: Nu a trecut marile examene. PDL să nu mai mulţumească găşcuţele
Sursa foto: Sever Voinescu
05 Mai 2010   •   10:49

Posibil conflict în PDL pe tema creşterii taxelor. În acest partid există o opoziţie serioasă faţă de posibilitatea creşterii taxelor pe care colegii miniştri intenţionează să o transpună în realitatea pe fondul ultimelor negocieri şi cerinţe ale FMI. Fostul consilier prezidenţial Sever Voinescu ridică uşor cortina peste treburile interne ale Guvernului şi critică pe blogul său faptul că Guvernul reacţionează în faţa crizei ?când sibilinic, când contradictoriu?. Deputatul PDL nu exclude posibilitatea ca actualul Guvern să se pregătească ?să dea vina pe FMI" şi susţine că un astfel de cabinet ar trebui schimbat. El trece în revistă principalele nerealizări ale actualului executiv: restrângerea în foarte mică măsură a cheltuielilor publice, lipsa de protecţie pentru iniţiativa privată şi a folosirii eficiente a resurselor europene. Voinescu mai scrie pe blogul său că PDL trebuie să se "reconfigureze" gândindu-se la alegerile din 2012 şi nu la "mulţumirea găşcuţelor".

Democrat-liberalul atrage atenţia supra faptului că partidul său nu susţine majorarea taxelor, pentru că o astfel de măsură "ar ucide puţina viaţă care mai palpită în economia privată".

"Pe la colţuri, economişti depăşiţi de situaţie şi politicieni depăşiţi de propriile răspunderi şoptesc exasperaţi: ?nu e altă soluţie!?. Faţă cu aceste veşti, guvernul reacţionează când sibilinic, când contradictoriu. Simt că se pregăteşte să dea vina pe FMI", susţine fostul consilier prezidenţial, care apreciază că atunci când un guvern declară că nu are altă soluţie pentru criza financiară decât mărirea taxelor, el ar trebui schimbat.
"Din discuţiile pe care le-am avut în ultimele zile cu mulţi dintre colegii mei de partid, o asemenea măsură NU are susţinători în PDL. Credem că o majorare de taxe acum ar ucide şi puţina viaţă care mai palpită în economia noastră privată", avertizează Voinescu.

"În plină criză, guvernul a reuşit în foarte mică măsură să restrângă cheltuielile publice, să protejeze iniţiativa privată şi să folosească eficient resursele europene. Acestea erau marile examene ale guvernului. Nu le-a trecut. Mulţi spun că e prea devreme pentru bilanţ. Mie mi se pare că tempoul crizei economice impune bilanţuri mai rapide decât în mod obişnuit", mai critică democrat-liberalul, partizan al unei"schimbări serioase în echipa de guvernare".

De altfel, Sever Voinescu crede că "a venit ceasul schimbării". "Guvernarea se dovedeşte a fi din ce în ce mai grea. Poate că nu putem mai mult. Poate că nu putem mai bine. Poate că nimeni altcineva nu ar fi putut mai mult şi mai bine. Dar nu mai putem continua aşa. Nu ştiu dacă e ceasul al 11-lea sau al 12-lea, dar e ceasul schimbării" mai afirmă deputatul PDL.

În opinia lui Voinescu, responsabilitatea politică pentru ceea ce suferă România acum aparţine tuturor partidelor: PDL, PSD, PNL, UDMR. "Fireşte, vina se poate doza. Poate că unii sunt mai vinovaţi decât alţii. Dar toţi împreună, conducerile tuturor acestor partide, poartă răspunderea suferinţelor de azi ale românilor", adaugă deputatul PDL.

Voinescu arată că nu ştie ce au de gând celelalte partide, dar că "PDL este la ceasul unui examen greu". "Trebuie să se schimbe. Trebuie să fie capabil să producă singur, în cadru perfect statutar şi democratic, o alternativă. Trebuie să arate că este partidul proiectului lui Traian Băsescu şi nu partidul deconcentratelor. Trebuie să arate că este un mare partid şi nu o maşină de strâns voturi la soroc", subliniază Voinescu.

Sever Voinescu consideră că în PDL mulţi au vorbit despre schimbarea felului de a fi în politică în ultimele trei campanii electorale "legănându-ne în iluzia" că este vorba despre adversarii democrat-liberalilor şi nu despre ei.

"Mulţi au crezut că e suficient să devii retorul schimbării ca să câştigi alegeri. Poate că au avut dreptate. Dar cei mai mulţi dintre propovăduitorii schimbării au crezut că schimbarea nu se referă la ei din simplul motiv că ei o strigă cei dintâi şi cel mai tare. Poate la fel cred şi acum. Ei bine, se înşeală! Iată-ne, partidul schimbării, partidul votat de oameni pentru a schimba, făcând exact ceea ce imputam sever adversarilor noştri că fac", se mai arată în postarea reprezentantului PDL.

"Această criză economică a dovedit dureros neputinţele unei întregi generaţii politice", conchide democrat-liberalul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: schimbare guvern majorare taxe opozitie FMI
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close