Antena 3 CNN Politică Vosganian: ar fi existat bani pentru salariile profesorilor

Vosganian: ar fi existat bani pentru salariile profesorilor

Vosganian: ar fi existat bani pentru salariile profesorilor
12 Noi 2008   •   04:22

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a afirmat, în cadrul unei dezbateri organizate de Grupul pentru Dialog Social (GDS), că ar fi existat bani pentru majorarea salariilor profesorilor pe ultimele trei luni ale anului, însă Executivul a preferat să facă un gest de responsabilitate "faţă de viitorul guvern".
Vosganian a spus că s-a întâlnit cu reprezentanţii celorlalte sindicate şi, în urma discuţiilor, a reieşit că majorarea salariilor cadrelor didactice ar fi atras pretenţii pentru majorări similare în toate celelalte domenii din sectorul bugetar.
Ministrul Finanţelor a susţinut că "un guvern responsabil nu putea aplica legea, pentru că ar fi antrenat o spirală a consecinţelor imprevizibile în întregul sistem. Cu toate consecinţele electorale nefavorabile pentru noi, am făcut numai un serviciu viitorului guvern", a afirmat Varujan Vosganian.
Ordonanţele de urgenţă ale Guvernului prin care s-au amânat creşterile salariale pentru profesori pentru anul 2009 au constituit una dintre principalele teme ale dezbaterii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Varujan Vosganian guvernul Romaniei
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close