Antena 3 CNN Politică Vosganian, despre măririle salariale: Aducem bugetul în impas şi va trebui să majorăm impozitele

Vosganian, despre măririle salariale: Aducem bugetul în impas şi va trebui să majorăm impozitele

Vosganian, despre măririle salariale: Aducem bugetul în impas şi va trebui să majorăm impozitele
10 Noi 2008   •   13:35

Nu trebuie să aducem bugetul într-un impas pentru ca, apoi, să majorăm impozitele, spune ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian. Nu avem resurse stabile pentru a susţine o majorare salarială a profesorilor, a declarat ministrul. O cheltuială permanentă ca aceasta trebuie finanţară cu resurse asemănătoare, e de părere Vosganian, care a încercat să îi convingă pe parlamentari că legea privind majorarea salariilor cu 50 de procente este una care va arunca economia românească în criză.
Nesustenabilitatea acestei măsuri a îndemnat Guvernul să ceară liderilor sindicali şi partidelor să înţeleagă că e necesară măcar o amânare a acestei legi, putându-se, astfel, corecta unele neajunsuri ale actului. Varujan Vosganian a amintit de progresele pe care educaţia le-a înregistrat sub actuala conducere, precum şi faptul că, pe anul 2009, învăţământului îi vor reveni 6.7 procente din Produsul Intern Brut.
Profesorii au intrat, luni, în grevă de avertisment, fiind susţinuţi în demersul lor de celelalte federaţii sindicale ale bugetarilor. Acestea ameninţă că vor bloca sistemul bugetar printr-o grevă naţională dacă Guvernul nu le va majora salariile.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Varujan Vosganian
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close