Antena 3 CNN Politică Vosganian: Nu există câştigători şi perdanţi dacă se rupe USL-ul. Pierdem împreună!

Vosganian: Nu există câştigători şi perdanţi dacă se rupe USL-ul. Pierdem împreună!

Vosganian: Nu există câştigători şi perdanţi dacă se rupe USL-ul. Pierdem împreună!
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Oct 2013   •   14:53
Vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, a declarat, sâmbătă, la Suceava, în cadrul Conferinţei de alegeri a PNL Suceava, că USL va trebui să continue împreună la guvernare pentru că nu va exista un câştigător din ruperea USL, ambii parteneri având de pierdut, conform Mediafax.
Vorbind în faţa a aproape o mie de delegaţi la Conferinţa judeţeană de alegeri a PNL Suceava, Varujan Vosganian a spus că alegerile au fost câştigate de USL, şi nu de PNL sau PSD.
"Am câştigat împreună, trebuie să guvernăm împreună. Oricum s-ar rupe USL şi oricine ar rămâne să guverneze, am pierde amândoi. Nu există câştigător şi perdant dacă se rupe USL. Pierdem împreună, să fie foarte clar", a spus liderul liberal.
El a arătat că USL trebuie să dea un mesaj de respect pentru poporul român şi atât cât PSD şi PNL au candidat împreună, au făcut o alianţă politică şi au promis să guverneze împreună, va trebui să se ţină de promisiune. 
"România capătă încredere: aţi văzut că ne împrumutăm cu o dobândă mai mică decât vreodată în istoria românilor, riscul de ţară va fi scăzut şi România va avea un coeficient de atracţie pentru investiţiile străine mai mare. A guverna o ţară e o responsabilitate mai mare decât poate oricare dintre partide, astăzi, singur să o facă", a spus Vosganian.
El a comparat USL cu motorul unei maşini care merge cu patru bujii: două la PNL şi două la PSD care trebuie puse laolaltă ca maşina să meargă înainte. 
"De aceea, cred eu, că trebuie să nu se lăsăm orbiţi de copaci şi să vedem pădurea, trebuie să vedem care este responsabilitatea noastră şi să guvernăm împreună", a spus liderul PNL.
Varujan Vosganian a subliniat că PNL nu rivalizează cu PSD, ci cu partide care se află în zona politică de dreapta, iar PNL trebuie să-şi întărească mesajul de dreapta.
"Ideea că dacă noi ne contrazicem acum unii vor câştiga mai mult în dauna altora la europene nu cred că este un argument. Noi avem drumul nostru politic şi avem adversarii noştri politici care, culmea, sunt pe partea noastră politică sau încearcă să intre pe partea noastră politică. De aceea noi trebuie să ne consolidăm imaginea de dreapta, trebuie să întărim amprenta de dreapta a guvernării, să luăm măsurile aşa cum am preconizat, de reducere a impozitelor, de creştere a locurilor de muncă, de respect pentru mediul de afaceri, de respect pentru cei care plătesc impozite şi utilizarea impozitelor pentru cei care, din diverse motive, obiective, pot mai puţin şi au nevoie de mai mult din partea societăţii", a conchis Varujan Vosganian.
La alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL Suceava candidează actualul preşedinte, deputatul Alexandru Băişanu şi primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc.
 

×
Subiecte în articol: Varujan Vosganian PSD USL PNL lider popor
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close