Antena 3 CNN Politică Vosganian: PNL e convins că UDMR îşi va respecta semnăturile şi va vota moţiunea

Vosganian: PNL e convins că UDMR îşi va respecta semnăturile şi va vota moţiunea

Vosganian: PNL e convins că UDMR îşi va respecta semnăturile şi va vota moţiunea
Sursa foto: varujan vosganian
12 Oct 2009   •   08:34

Purtătorul de cuvânt al PNL, Varujan Vosganian, a declarat, pentru Mediafax, că liberalii nu se îndoiesc de onoarea parlamentarilor UDMR şi sunt convinşi că aceştia îşi vor respecta semnăturile, menţionând că orice nu pot bănui de rea voinţă dialogul politic cu PDL.

"PNL nu are niciun motiv să se îndoiască de onoarea parlamentarilor UDMR şi este convins că ei vor respecta semnăturile pe care le-au dat, fără ca cineva să-i preseze, în deplină voinţă. Dialogul politic este un instrument politic pe care nu-l bănuim de rea voinţă. Orice partid se poate întâlni cu alt partid", a spus Vosganian.

PDL contează pe UDMR şi pe reprezentanţii minorităţilor, dar şi pe parlamentari PNL şi PSD, la votul moţiunii de cenzură, democrat-liberalii dorind cooptarea Uniunii la guvernare, au declarat surse din PDL. Potrivit surselor citate, PDL contează pe aproximativ 60 de parlamentari care să voteze, alături de senatorii şi deputaţii democrat-liberali, împotriva moţiunii de cenzură, ceea ce ar duce la respingerea acesteia în Parlament.

Negocierile PDL-UDMR au avut loc pe tot parcursul după-amiezii de duminică, la sediul central al PDL din Aleea Modrogan 22, unde liderii partidului Emil Boc, Adriean Videanu şi Vasile Blaga s-au întâlnit cu Marko Bela, Kelemen Hunor şi Laszlo Borbely.

În urma acestor discuţii, s-a ajuns la un consens în privinţa unui vot împotrivă al parlamentarilor UDMR la moţiunea de cenzură iniţiată împotriva Executivului Boc 2.

Dincolo de susţinerea UDMR, democrat-liberalii mai contează şi pe votul unor parlamentari PNL şi PSD, în total calculele acestora ajungând la aproximativ 60 de parlamentari care să voteze împotriva moţiunii de cenzură.

Antena3.ro

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close