Antena 3 CNN Politică Vosganian: PNL trebuie să fie pregătit în orice moment pentru guvernare

Vosganian: PNL trebuie să fie pregătit în orice moment pentru guvernare

Vosganian: PNL trebuie să fie pregătit în orice moment pentru guvernare
Sursa foto: vosganian
12 Apr 2010   •   08:18

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, duminică, la Bistriţa, la conferinţa judeţeană de alegeri a PNL Bistriţa-Năsăud, că partidul trebuie să fie pregătit în orice moment pentru guvernare.
" Noi trebuie să fim în orice moment gata de guvernare. România începutului de an 2010 începe sub auspicii nefavorabile. S-a spus că anul acesta va fi sfârşitul crizei, dar va fi unul al cronicizării crizei. Bolile care au început în 2009 nu şi-au găsit leacul. Pe agenda publică există multe teme amânate, nerezolvate şi care vor spori tensiunile sociale şi vor afecta nivelul de trai", a spus Vosganian.
El a menţionat printre temele "amânate" legea pensiilor, a salarizării unitare, legea educaţiei, fiscalitatea ce va spori şomajul, transmite Mediafax.

"Toate acestea vor face ca România să fie în viitor scena unor convulsii sociale, iar noi trebuie să avem o ofertă pregătită, în orice moment, pentru guvernare. România nu vrea să audă de la noi de ce nu sunt buni cei care sunt la guvernare. Ei ştiu acest lucru", a spus Varujan Vosganian, care a amintit că, în primul tur, varianta PNL-PSD de proiect de guvernare a avut peste 60 la sută din voturi, iar a lui Traian Băsescu 30 la sută.

"Marea noastră neşansă a fost că cel în jurul căruia s-a axat acest proiect nu a fost la fel de convingător ca şi proiectul de guvernare", a spus el.

Vicepreşedintele PNL a făcut câteva precizări în legătură cu proiectul liberal care va trebui să aibă în vedere, în primul rând, stabilizarea deficitelor bugetare şi lansarea unui semnal de încredere că România îşi poate onora obligaţiile şi în al doilea rând mutarea centrului de greutate pentru ieşirea din criză de pe constrângeri pe stimulente şi readucerea sentimentului de încredere.

"România e din nou o ţară dezbinată. Politica de dezbinare pe care o ducea FSN în anii '90 continuă şi azi. România e o ţară tristă, iritată, care redevine un spaţiu al resemnării şi al deznădejdii. Suntem singura forţă politică al cărei candidat la prezidenţiale a ieşit nevătămat. Nimic din ceea ce obţinem râvnind de la unii la alţii nu ne va face mai puternici, ci mai slabi. Şansa noastră este să deschidem porţile cetăţii şi să ieşim în afara cetăţii. Dacă îi dăm afară pe unii dintre noi, nu avem pe cine să punem în loc. PNL trebuie să fie el însuşi, vom discuta altă dată în termeni de oportunitate şi raporturile cu PDL şi PSD, acum suntem noi înşine cu noi, faţă în faţă cu istoria şi călăuze pentru poporul român", a spus Varujan Vosganian.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Varujan Vosganian lider PNL guvernare
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close