Antena 3 CNN Politică Varujan Vosganian a luat foc după numirea lui Cîțu ca premier: Nu arată o dorinţă a preşedintelui de a rezolva criza

Varujan Vosganian a luat foc după numirea lui Cîțu ca premier: Nu arată o dorinţă a preşedintelui de a rezolva criza

Prin numirea lui Florin Cîțu în fruntea Guvernului, președintele Iohannis nu dorește să rezolve criza politică, ci să o adâncească, e de părere purtătorul de cuvânt ALDE, Varujan Vosganian.

Varujan Vosganian a luat foc după numirea lui Cîțu ca premier: Nu arată o dorinţă a preşedintelui de a rezolva criza
29 Feb 2020   •   16:14

„Nu vreau să mă pronunț categoric înaintea unei consultări pe care, presupun, că Florin Cîțu o va avea cu partidele parlamentare. Vreau să fiu foarte clar: Ludovic Orban nu a avut o consultare cu partidele parlamentare înainte de a veni la votul de învestitură, ceea ce a dovedit clar intenția PNL de a propune un guvern care să nu aibă nicio șansă”, a afirmat Vosganian.

Purtătorul de cuvânt al ALDE a subliniat că dacă Florin Cîțu va repeta atitudinea pe care a avut-o Ludovic Orban „va fi limpede că și de această dată desemnarea a fost făcută cu scopul de a nu fi votată”.

„În acest caz, dacă vom observa că președintele, împreună cu PNL, repetă exact același scenariu ca la prima desemnare, am fost întrebați dacă vom sesiza din nou CCR. Opinia noastră, a ALDE, este că pentru a răspunde la această întrebare, trebuie întâi să vedem care e explicația oferită de CCR. Dacă motivarea CCR va fi făcută de așa natură încât și această a doua desemnare să fie suspectată de neconstituționalitate, atunci o vom face”, a subliniat sursa menționată.

Varujan Vosganian a adăugat că a observat, din partea unor „experți” ai PNL, că ei consideră că „numărătoarea a început odată cu desemnarea lui Ludovic Orban”.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Varujan Vosganian
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close