Antena 3 CNN Politică Vosganian: salariul mediu brut va fi de 1.000 de euro, în 2015

Vosganian: salariul mediu brut va fi de 1.000 de euro, în 2015

Vosganian: salariul mediu brut va fi de 1.000 de euro, în 2015
27 Feb 2008   •   19:27

Nivelul de trai din România va continua să crească şi în 2008, chiar dacă este un an electoral. Invitat la Ştirea Zilei, ministrul Economiei şi Finanţelor Varujan Vosganian a declarat că salariul mediu brut va ajunge la 1.000 de euro în 2015, datele de până acum arătând că în 2020 va creşte până la 2.000 de euro. În ciuda avântului economic din ultima perioadă, ?sunt tot timpul pus la perete să răspund unor acuzaţii care nu au absolut nicio legătură cu realitatea?, susţine Vosganian. ?Dacă vorbim despre România ca despre o ţară în criză, în colaps, e normal ca oamenii să creadă că aici nu îşi pot îndeplini visele?.

Ultimele măsuri ale guvernului din care Varujan Vosganian face parte au în vedere reducerea fondurilor bugetare. La o rectificare bugetară, care urmează în curând, vor fi reduse cheltuielile bugetare cu un miliard de euro. Executivul nu le va mai permite ministerelor să cumpere maşini sau alte dotări. Vor fi blocate posturile vacante din administraţia publică şi nu se vor mai face angajări. Rectificarea bugetară este făcută după ce reprezentanţii Comisiei Europene au atras atenţia că România ar putea fi sancţionată, dacă nu se ajunge la un deficit bugetar de sub 3%.

Decizia Guvernului de a tăia cheltuieli bugetare de la consum şi nu de la investiţii a fost apreciată de guvernatorul BNR. Mugur Isărescu a remarcat că, dacă s-ar fi redus investiţiile, rectificarea bugetară n-ar fi avut niciun efect.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close