Antena 3 CNN Politică Vosganian, scos de pe lista cu eurocandidaţi PNL pentru a se ocupa de comunicarea partidului

Vosganian, scos de pe lista cu eurocandidaţi PNL pentru a se ocupa de comunicarea partidului

Vosganian, scos de pe lista cu eurocandidaţi PNL pentru a se ocupa de comunicarea partidului
Sursa foto: Varujan Vosganian
31 Mar 2009   •   18:05

Cinci liberali din cei care şi-au depus iniţial candidaturile pentru alegerile europarlamentare nu mai figurează pe lista finală a acestui partid: Ioan Timiş, Varujan Vosganian, Adrian Ciocănea, Tiberiu Bărbuleţiu şi Titus Poenaru. Dacă în cazul lui Timiş şi Ciocânea absenţa lor este motivată de faptul că cei doi şi-au retras candidaturile, nemulţumiţi de locuri neeligibile primite, în cazul lui Vosganian, numit recent purtător de cuvânt al partidului, decizia partidului ţine tocmai de noua funcţie în care a fost desemnat.
"Timiş şi Ciocănea s-au retras. În ceea ce priveşte retragerea candidaturii lui Vosganian, am mers pe ideea că un candidat are un regim restrictiv de apariţie în presă şi, cum Varujan Vosganian este purtătorul de cuvânt al PNL, am decis ca el să îşi poată exercita această calitate şi să nu mai figureze pe listă. Au fost mici modificări la listă", a explicat liderul PNL, Crin Antonescu, citat de Mediafax.
Pe eurolista finală a PNL nu mai apar pe locurile neeligibile nici Titus Poenaru, care ocupa poziţia 21, nici Tiberiu Bărbuleţiu. Locul 27. În locul lor dar şi al lui Vosganian apar ca înlocuitori trei noi liberali: Purghel Dan - pe locul 30, Ciurariu Florin - pe locul 31 şi Arin Avramescu - pe 33, ca înlocuitor al lui Vosganian.
Şi în locul deputatului PNL Ioan Timiş a fost numit un candidat de rezervă, Radu Roatiş.
Pe lângă dispariţia şi apariţia unor liberali de pe lista pentru PE au mai fost operate câteva repoziţionări: primvicepreşedintele PNL, Ludovic Orban care figura pe locul 32 a urcat până pe poziţia 23.
Locuri eligibile sunt considerate însă primele cinci-şase poziţii de pe lista PNL: 1. Norica Nicolai - Cluj, 2. Adina Vălean - Prahova, 3. Renate Weber - Sector 3, 4. Ramona Mănescu - Sector 6, 5. Cristian Buşoi - Timiş, 6. Ben - Oni Ardelean ? Hunedoara.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PNL PE purtator de cuvant excludere
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close