Antena 3 CNN Politică Vosganian: Ştim ce am moştenit. Să facem o evaluare a modalităţilor de jaf din bani publici

Vosganian: Ştim ce am moştenit. Să facem o evaluare a modalităţilor de jaf din bani publici

Vosganian: Ştim ce am moştenit. Să facem o evaluare a modalităţilor de jaf din bani publici
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Mai 2012   •   19:22

Guvernul Ponta nu trebuie să se „văicărească“, ştie ce a moştenit de la fosta putere, iar acum, printre altele, este nevoie de „un manual de îndreptare pentru clasa politică“, care să consemneze „jafurile din banii publici“, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, fostul ministru al Finanţelor, senatorul liberal Varujan Vosganian, citat de Agerpres.
   
„(...) Noi ştim ce am moştenit. Nu trebuie să ne văităm. Manual de îndreptare pentru clasa politică. Să facem o evaluare a tuturor modalităţilor de jaf din banii publici şi de creare de cordoane ombilicale între clasa politică şi clientela de orice fel. Au fost măsuri variate care au mers de la falsificarea licitaţiilor până la reevaluarea costurilor, cum s-a întâmplat la Aeroportul din Sibiu sau la Centura Clujului“, a explicat Vosganian.
   
Acesta îndeamnă Corpul de Control al Guvernului Ponta, Curtea de Conturi şi Parchetul General să ancheteze cum s-a furat din bani publici până acum.
   
„Eu cred că trebuie ca atât Corpul de Control al primului-ministru, cât şi Curtea de Conturi şi Parchetul General să facă o acţiune de anvergură pentru a evalua şi a evidenţia toate mijloacele de transfer oneros al banului public către clientela politică şi pentru a-i pedepsi pe vinonaţi, dar mai ales pentru ca să nu se mai petreacă de aici înainte“, a spus Vosganian.
   
Fostul ministru de Finanţe apreciază că orice majorare cu peste 25-30 % a preţului iniţial la lucrările de infrastructură publică, fără modificarea soluţiilor tehnice, este suspectă şi ar trebui anchetată.
   
„În  opinia mea, orice majorare peste 25 - 30 la sută a preţului iniţial, fără modificarea soluţiilor de natură tehnică, ridică semne de întrebare“, a arătat senatorul PNL.


×
Subiecte în articol: Varujan Vosganian jaf clasa politica
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close