Antena 3 CNN Politică Bugetul de stat pe 2016 a fost votat de parlamentari

Bugetul de stat pe 2016 a fost votat de parlamentari

Bugetul de stat pe 2016 a fost votat de parlamentari
de S.T.    |    16 Dec 2015   •   12:13
UPDATE - Bugetul a fost votat, miercuri, de parlamentari cu 309 voturi "pentru" şi 13 împotrivă.

Bugetul de stat a fost adoptat în procedură de urgenţă, fără ca Parlamentul să aducă mari modificări faţă de forma înaintată spre dezbatere de către Guvern, la sfârşitul săptămânii trecute.

De altfel, comisiile de buget-finanţe ale celor două Camere au lucrat în acest weekend, în ritm alert, astfel încât plenul să poată da votul final miercuri, conform calendarului stabilit de conducerea Legislativului.
___________________________________
 
Ştirea iniţială
 
Plenul reunit al Parlamentului urmează să dea, miercuri, votul final pe proiectul legii bugetului de stat și pe proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016.

Marți după-amiază, plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat, pe articole și cu anexele aferente, proiectul legii bugetului de stat pe anul viitor, numărul amendamentelor admise fiind de 22, iar cele respinse - 309.

Pentru anul 2016, veniturile bugetului asigurarilor sociale de stat sunt estimate la 52,59 miliarde lei, din care 99,4% sunt aferente sistemului public de pensii, iar cheltuielile totale ajung la circa 52,37 de miliarde de lei, din care 99,8% pentru sistemul public de pensii.

Bugetul este programat cu un excedent de 228,9 milioane lei, reprezentând rezultatul financiar al sistemului pentru accidente de muncă și boli profesionale.

×
Subiecte în articol: buget
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close