Antena 3 CNN Politică Legea educației sexuale în școli, votată în plenul Senatului: Disciplina se va numi "educație sanitară", elevii pot participa pe bază de cerere, cu acordul părinților

Legea educației sexuale în școli, votată în plenul Senatului: Disciplina se va numi "educație sanitară", elevii pot participa pe bază de cerere, cu acordul părinților

Vot cu scandal în Parlament, între USR și PNL, legat de ceea ce vor învață copii despre sex la școală. Legea nu e nici pe placul președintelui Iohannis care a retrimis-o în Parlament.

Legea educației sexuale în școli, votată în plenul Senatului: Disciplina se va numi "educație sanitară", elevii pot participa pe bază de cerere, cu acordul părinților
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    22 Iun 2021   •   17:30

Partidele nu s-au pus de acord asupra modului în care părinții ar trebui să își dea consimțământul ca elevul să participe sau nu la orele de educație sexuală. Biserica intervine și ea în acest scandal.

UPDATE: Legea a fost votat de 68 de senatori, din 92 prezenți. Au existat 29 de abțineri, 1 vot împotrivă, iar doi senatori au ales să nu voteze. Disciplina se va numi "educație sanitară", iar cei care doresc sa ia parte la curs trebuie să facă o cerere în acest sens. De asemenea, forma votată de parlamentari este cea în care este nevoie de acordul scris al părinților pentru ca elevii să participe la ore.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Astăzi ar trebui votată în plenul Senatului legea care prevede introducerea educației sexuale în școli. Mai exact, disciplina se va numi "educație sanitară" și condiționează participarea elevilor la ore de acordul scris al părinților. Cu toate astea, în coaliţia de guvernare nu există nici acum consens pe marginea acestei legi. 

Liderii partidelor de guvernare nu s-au pus de acord în legătură cu legea care prevede introducerea educației sexuale în școli. Klaus Iohannis a cerut reexaminarea, pentru că legea nu definește noțiunea de "educație sanitară". 

USR PLUS este singură formațiune care susține reexaminarea legii. Florin Cîțu și Ludovic Orban sunt de acord, dar liderul PNL spune că nu poate trece peste partid în acest caz. La fel și preşedintele UDMR Kelemen Hunor. 

La dezbaterile care au avut loc săptămâna trecută în plenul Senatului, liberalii și senatorii UDMR nu au scos niciun cuvânt. Dan Barna nu vrea să renunțe la varianta introducerii educației sexuale în școli, în timp ce Ludovic Orban vrea amânarea acestor discuții. 

Senatul este prima Camera sesizată, Camera Deputaților urmând să ia decizia finală.

BOR, atac virulent la orele de educație sexuală și la ghidul OMS: ”Un atentat la inocența copiilor”

Biserica Ortodoxă Română se opune introducerii în programa școlară a unei noi materii legate de educația sexuală și susține că există deja materii în programă legată de educația sanitară și sexuală. Mai mult, BOR califică ghidul OMS „Standarde pentru educația sexuală în Europa” drept „detestabil”.

Biserica Ortodoxă Română acuză, într-un comunicat de presă, în contextul dezbaterii din parlament pe proiectul inițiat de USR PLUS legat de educația pentru sănătate, că statisticile potrivit cărora România se află pe primul loc în Europa la numărul de mame minore sunt ”minciuni”.

 „Există deja în școlile din Romania materii (în afară de Biologie) al căror conținut este perfect adecvat predării noțiunilor necesare elevilor pe teme legate de sexualitate (Consiliere și dezvoltare personală, Educație pentru sănătate; Pregătiţi pentru viaţă. Educaţie pentru viaţă şi comunitate; Adolescenţă şi autocunoaştere; Mai întâi caracterul.)

Patriarhia Română, dar și celelalte Biserici din România, pledează ferm pentru disocierea programelor școlare de orice tip de ideologie, precum „ideologia de gen” sau de „recomandările” ideologizant-alienante cuprinse în Documentul Biroului Regional OMS pentru Europa și BZgA, intitulat „Standarde pentru educația sexuală in Europa – un cadru pentru factorii de decizie politică, specialiști și autorități din domeniul educației și sănătății”.

Ideologizarea informațiilor transmise elevilor in cadrul școlar, care trebuie sa rămână unul curat și neutru ideologic, inclusiv pe teme legate de sexualitate, este în totală contradicție cu scopul real și ultim al educației: formarea omului în spiritul celor mai înalte valori morale și al eticii virtuții ca expresie a echilibrului și normalității.

Dincolo de sofismul, adică de minciuna ambalată „credibil”, prin care se transmite obsesiv-compulsiv ideea că „avem cel mai mare număr de mame minore din Europa, cel mai mare număr de tineri infectați cu HIV din Europa, cea mai tânără bunică din lume” DIN CAUZA absenței din programa școlară a unei materii obligatorii numite „educație sexuală”, dincolo de această asiduă încercare de manipulare se află, în realitate, adevăratele cauze ale acestor triste, prin nefirescul lor, statistici:

1. disoluția familiei
2. abandonul școlar.”

×
Subiecte în articol: USR PNL parlament vot şcoală Klaus Iohannis
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close