Antena 3 CNN Politică Este oficial! Moțiunea de cenzură va fi votată după decizia Curții Constituționale

Este oficial! Moțiunea de cenzură va fi votată după decizia Curții Constituționale

Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis că moțiunea de cenzură va fi citită în ședința de joi, de la ora 16.00, dar dezbaterea și votarea va avea loc după decizia CCR.

Este oficial! Moțiunea de cenzură va fi votată după decizia Curții Constituționale
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    09 Sep 2021   •   11:31

Propunerea de amânare, aprobată cu voturile PSD, a fost făcută de UDMR.

„Asistăm la nașterea actului de naștere a USL 2.0”, a comentat Ionuț Moșteanu (USR PLUS).

Ludovic Orban, președintele PNL, a fost prezent la ședință și a anunțat că nu votează.

„Sunt prezent și nu votez... Din punct de vedere constituțional și regulamentar, ceea ce ați votat azi (joi - n.r.) reprezintă o încălcare a principiului constituțional și al statului de drept. Împiedicarea derulării procedurii moțiunii de cenzură - asta înseamnă. Mai mult, există o altă decizie a CCR care spune că termenul de 3 zile nu se poate prelungi la nesfârșit și se invocă celeritatea în ceea ce privește dezbaterea și votarea. Obligația noastră e să acționăm în cadru constituțional și regulamentar. Deși e o propunere formulată de un coleg de coaliție, dar trebuie să știți că nu voi vota niciodată o propunere neconstituțională care pune în pericol democrația”, a spus în ședința BPR Ludovic Orban.

Pe de altă parte, deputatul Florin Roman (PNL) spune că inițiatorii moțiunii de cenzură sunt cei care nu au respectat procedurile constituționale.

„I-am urmărit argumentația constituțională. Dacă ați fi respectat toți pașii, nu am fi fost aici. Nu am înțeles de ce ați pus umărul pentru dărâmarea guvernului. Cred că esențial este să avem stabilitate”, afirmă Roman.

Reprezentanții AUR au spus că se vor adresa CCR.

Potrivit art 113 din Constituție, aliniat 3, moțiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în ședința comună a celor două Camere, scrie Mediafax

×
Subiecte în articol: motiune de cenzura
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close