Antena 3 CNN Politică Votul la două mâini, sport naţional: Vezi ce parlamentari s-au mai gândit "să-şi ajute" colegii

Votul la două mâini, sport naţional: Vezi ce parlamentari s-au mai gândit "să-şi ajute" colegii

Votul la două mâini, sport naţional: Vezi ce parlamentari s-au mai gândit "să-şi ajute" colegii
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Noi 2011   •   07:49

Votul la două mâini a ajuns să fie practicat în Parlament până şi de preşedintele Comisiei de abuzuri din Camera deputaţilor. Social democratul Ioan Stan a votat cu trei cartele, în locul colegilor care lipseau. Şi nu a fost singurul care a făcut asta. Deputaţii PSD Ana Gheorghe şi Ion Dumitru s-au întrecut în a vota de mai multe ori, tot în locul colegilor absenţi. Toţi trei au fost filmaţi de jurnaliştii de la gândul.info.

Şeful Comisiei de abuzuri din Camera Deputaţilor a votat în numai câteva secunde de trei ori pentru aceeaşi lege, folosind trei cartele diferite. Cu numai câteva minute înainte, un coleg i-a atras atenţia că este filmat de jurnalişti, însă deputatul Ioan Stan şi-a dus planul până la capăt. S-a mutat pe un alt loc unde a folosit toate cele trei cartele, fiind prins în flagrant delict de jurnaliştii de la gândul.info.

Stan a recunoscut în faţa acestora că nu a votat doar pentru el. "Poate într-o pauză, e posibil să fi făcut lucrul ăsta pentru un coleg". El nu a recunoscut însă că a votat de fapt de trei ori. A răspuns doar sec : "Nu reţin".

În aceeaşi şedinţă, colegii de partid, Gheorghe Ana şi Ion Dumitru, au procedat într-un mod similar. Numai că ei au votat pentru câte un singur coleg absent, folosind deja clasica metodă a votului la două mâini.

"Am votat pentru că ieşise puţin colegul meu. Nu e bine ce am făcut, nu o să mai fac, îmi pare rău", a declarat Ana Gheorghe.

Până acum, recordul în această metodă în deţine deputatul PDL Valentin Rusu, care a votat la mâini de 26 de ori într-o singură şedinţă. USL a făcut o sesizare în acest sens, însă cazul zace de luna trecută la Comisia Juridică.





×
Subiecte în articol: parlament Camera Deputatilor lege
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close