Antena 3 CNN Politică Moțiunea de cenzură nu a putut fi dezbătută și votată din cauza lipsei cvorumului

Moțiunea de cenzură nu a putut fi dezbătută și votată din cauza lipsei cvorumului

Moțiunea de cenzură nu a putut fi dezbătută și votată, luni, din cauza lipsei cvorumului, fiind prezenți doar 226 de senatori și deputați în loc de 233, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Moțiunea de cenzură a fost depusă de 205 parlamentari PSD, fiind intitulată „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată”.

Moțiunea de cenzură nu a putut fi dezbătută și votată din cauza lipsei cvorumului
Sursa foto: hepta
de Dan Gabor    |    31 Aug 2020   •   16:54

.„Am procedat la verificarea întrunirii cvorumului legal în vederea exprimării votului asupra ordinii de zi și a sesiunii extraordinare, acesta fiind de 226. Întrucât am constatat inexistența cvorumului nu am putut proceda la supunerea la vot a sesiunii extraordinare. Vă mulțumesc, declar ședința închisă”, spune președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

PNL, USR, PMP și UDMR anunțaseră că nu vor participa la vot. Pentru ca guvernul să fie demis, era necesar ca minimum 233 de parlamentari să voteze în favoarea moțiunii de cenzură.

Deși PSD a anunțat că doar doi parlamentari vor lipsi de la votul moțiunii, situația reală este mult mai gravă. Cel puțin cinci parlamentari social-democrați vor absenta, potrivit surselor Antena 3.

×
Subiecte în articol: motiune PSD PNL
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close