Antena 3 CNN Politică Zeci de membri ai PDL din Italia şi-au depus demisiile în bloc

Zeci de membri ai PDL din Italia şi-au depus demisiile în bloc

Zeci de membri ai PDL din Italia şi-au depus demisiile în bloc
Sursa foto: Foto: Videonews
05 Iul 2011   •   09:38

Democrat-liberalii au pierdut una din organizaţiile puternice din afara ţării. Nemulţumiţi de politica de la Bucureşti, zeci de membri ai organizaţiei PDL din Italia şi-au depus demisiile în bloc. 

Liderii PDL din Italia ameninţă şi cu proteste în faţa consulatelor României din peninsulă împotriva măsurilor luate de Guvernul Boc. Decizia a fost luată în urmă cu câteva zile, într-o şedinţă ad-hoc la Perugia, după îndelungi discuţii. Peste zece lideri ai filialelor PDL din Italia şi-au depus demisiile din partid, urmând să plece şi alţi 12.

"Am hotărât să ne despărţim de această formă politică pentru lipsa sau din pricina lipsei unei politici clare pentru românii din afară, românii din Italia mai ales, şi pentru dezastrul economic care se întâmplă la noi în ţară. Familiile noastre, părinţii noştri, rudele noastre din ţară nu mai pot, nu mai pot să mai meargă înainte în situaţia aceasta, nu se mai poate! ", a declarat Ştefan Stănăşel, prim-vicepreşedinte PDL Italia.

Liderii PDL din Italia susţin că situaţia din România a devenit de nesuportat şi vor să iasă în stradă să protesteze.

"Vor urma alte comunicate şi alte proteste de stradă, fiindcă nu se mai poate. La Bologna se va începe, avem trei consulate, în faţa corpurilor diplomatice, facem un protest în ceea ce priveşte situaţia actuală din ţară", a adăugat Stănăşel.

La Bucureşti, n-a ajuns încă demisia lor. Însă reprezentanţii PDL diaspora par să aibă deja o explicaţie pentru gestul făcut de colegii de partid.

"Nu s-au manifestat sub nicio formă chestiunile despre care vorbiţi acum!", a declarat Viorel Badea, senator PDL. 

Preşedintele PDL Diaspora, William Brânză, nu a putut fi contactat pentru a comenta dezertările din propria organizaţie.

 

×
Subiecte în articol: pdl diaspora membri demisii
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close