Antena 3 Politică Zegrean: Sesizarea referitoare la Guvernul Ponta 3 are obiect. Nu există renunţare la judecată

Zegrean: Sesizarea referitoare la Guvernul Ponta 3 are obiect. Nu există renunţare la judecată

de G.S.    |    08 Mar 2014   •   11:09
Zegrean: Sesizarea referitoare la Guvernul Ponta 3 are obiect. Nu există renunţare la judecată
Sursa foto: Foto: Agerpres
Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean a a declarat, sâmbătă, înaintea şedinţei acestei autorităţi, că sesizarea PDL şi PMP referitoare la guvernul Ponta 3 "are obiect" şi că în procedura Curţii nu există "renunţarea la judecată"
"Sesizarea are obiect. La procedura Curţii Constituţionale nu există renunţare la judecată. Aici nu vine omul că vrea să vină . În procesele civile este un principiu, cel al disponibilităţii.Poţi să renunţi oricând la judecată, inclusiv la drept.Aici, după ce suntem sesizaţi, trebuie să dăm o soluţie", a expus Zegrean.
Întrebat care ar fi consecinţele admiterii sesizării PDL-PMP, Zegrea a răspuns: "Noi nu facem scenarii, noi aplicăm Constituţia. Să facem ca lumea să fie conformă cu Constituţia. În rest, noi nu facem scenarii". 
Preşedintele Curţii a a menţionat că nu a găsit un precedent al situaţiei care trebuie soluţionată într-un alt stat al UE: "Lucrurile care se întâmplă la noi, în democraţiile consolidate nu se mai întâmplă".
De asemenea, Zegrea a spus că nu a primit textul noului program de guvernare. "N-am văzut programul. Am primit o scrisoare de la primul-ministru că programul a fost trimis la Parlament".
Întrebat dacă decizia CC ar putea fi amânată, Zegrean a răspuns: "Se poate întâmpla şi asta".
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close