Antena 3 CNN Politică Zgonea: Cei din Piaţa Universităţii au un alt nivel de trai şi trebuie să vadă cu ce se confruntă un miner

Zgonea: Cei din Piaţa Universităţii au un alt nivel de trai şi trebuie să vadă cu ce se confruntă un miner

Zgonea: Cei din Piaţa Universităţii au un alt nivel de trai şi trebuie să vadă cu ce se confruntă un miner
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Sep 2013   •   13:31
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, la ieşirea dintr-o mină de la Roşia Montană, că a stat de vorbă cu oamenii, le-a ascultat problemele şi şi-ar dori ca toată lumea să se documenteze înainte de a lua o decizie.
 
"Dacă vrei să iei o decizie, trebuie să te documentezi. Să asculţi oamenii care lucrează aici şi oamenii care vor să păstreze zona frumoasă. Am fost jos, am vorbit cu oamenii, viaţa este foarte grea aici. Oamenii vor să aibă un loc de muncă, să aibă ce să pună pe masă, să îşi trimită copiii la şcoală. În Parlamentul României, astăzi, avem posibiltiatea şi capacitatea să dezbatem această problemă cu argumente pro şi contra. Am ascultat ce au avut de spus. Le recomand celor care vin după noi aici să asculte opinia celor care muncesc în zonă şi trăiesc aici, să îi asculte şi pe cei din Piaţa Universităţii, care au un alt nivel de trai, să vadă cu ce se confruntă un om care munceşte în mină."
 
Zgonea a recunoscut că nu ar putea să ia o decizie acum, pentru că vrea să se consulte şi cu reprezentanţi ai manifestanţilor din Piaţa Universităţii, pentru a asculta şi ideile acestora dar a punctat că viaţa de miner nu este uşoară. 
 
"Mi-e foarte greu să spun acum ce decizie aş lua, trebuie să vorbesc şi cu oamenii din Piaţa Universităţii. Viaţa de miner nu este o viaţă uşoară şi ştiu ce înseamnă să fii miner în ziua de astăzi. Este foarte greu să rezişti să munceşti câţiva ani."
 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close