Antena 3 Politică Zgonea: Deputaţii nu vor mai sta în hoteluri. Am blocat licitaţia pentru aceste servicii

Zgonea: Deputaţii nu vor mai sta în hoteluri. Am blocat licitaţia pentru aceste servicii

de M.Z.    |    14 Noi 2012   •   15:08
Zgonea: Deputaţii nu vor mai sta în hoteluri. Am blocat licitaţia pentru aceste servicii
Sursa foto: Foto: Intact Images

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a anunţat, miercuri, că a decis să blocheze procedurile pentru un nou caiet de licitaţie pentru servicii hoteliere, iar viitorii deputaţi vor primi o sumă pentru a-şi plăti chiria în Bucureşti şi nu vor mai sta la hoteluri, care sunt prea costisitoare.

"O să propun ca o măsură importantă pentru reforma statului şi a Parlamentului, ca de la 1 ianuarie, să facem o reducere a cheltuielilor parlamentare cu privire la cazare şi vom da câte o sumă fiecărui parlamentar să-şi găsească un loc în care să locuiască în Bucureşti, aşa cum fac toţi parlamentarii în toată Europa. Cheltuim foarte mult cu cazarea la hoteluri", a declarat Zgonea, potrivit Mediafax.

În acest fel, susţine Zgonea, cheltuielile pentru cazarea parlamentarilor în Bucureşti se vor reduce cu circa 60%.

Preşedintele Camerei a precizat că a anunţat şi secretarul general al Camerei că nu va deschide procedurile pentru a începe o licitaţie de la 1 ianuarie 2013 privind achiziţia de servicii hoteliere pentru deputaţi.

"Mergem pe varianta în care toţi parlamentarii care intră în Parlament vor primi o sumă fixă, transparentă, cu care îşi vor căuta un loc în care să poată locui în Bucureşti. Cu ocazia asta vom avea peste 450 de proprietari de apartamente din Bucureşti care vor putea să închirieze oficial. Vor fi taxe plătite la stat, vor fi câteva locuri de muncă făcute, vom reduce cheltuielile cu aproape 60%", a spus Zgonea.

El a arătat că decizia de a bloca procedurile pentru licitarea serviciilor hoteliere îi aparţine.

"Este o decizie a mea persoanlă, m-am consultat cu prim-ministrul Victor Ponta, care a fost de acord. Am blocat procedurile pentru a scoate un nou caiet de licitaţie pentru aceste servicii hoteliere. Dacă acum nu au fost făcute procedurile, e clar că în ianuarie contractele se încheie", a spus Zgonea.

Suma medie lunară achitată pentru cazarea deputaţilor se situează în jurul sumei de 1,3 milioane de lei. În septembrie 2012, Camera Deputaţilor a plătit pentru cazarea deputaţilor suma de 1.289.342 de lei.
×
Subiecte în articol: valeriu zgonea inchiriere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close