Antena 3 CNN Politică Zgonea, despre cazul Dobre: Ridicarea imunităţii nu se face pe genunchi. Săptămâna viitoare vom decide

Zgonea, despre cazul Dobre: Ridicarea imunităţii nu se face pe genunchi. Săptămâna viitoare vom decide

Zgonea, despre cazul Dobre: Ridicarea imunităţii nu se face pe genunchi. Săptămâna viitoare vom decide
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Aug 2012   •   17:22

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, vineri, că deocamdată nu a văzut documentul trimis de procurorul general referitor la deputatul Victor Paul Dobre şi că săptămâna viitoare va decide ce paşi vor fi urmaţi în acest caz.
   
"Să văd documentul, încă nu l-am văzut. Eu nu sunt în Bucureşti, o să mă întorc luni. Trebuie să văd ce cere procurorul general pentru că, chiar dacă convoc Biroul Permanent, asta nu rezolvă nimic. Există o procedură care trebuie urmată, o să mă uit atent în Regulamentul Camerei şi o să discut cu colegii din departamente", a declarat Valeriu Zgonea.
   
El a adăugat că, potrivit procedurilor, Biroul Permanent trebuie să trimită solicitarea procurorului general Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor care, la rândul ei, trebuie să studieze probele şi să îl cheme la audieri pe Victor Paul Dobre.
   
"Procedura de ridicare a imunităţii nu este una care se face pe genunchi. Este în joc viaţa unui om. Să vedem ce probe sunt, să vadă colegii de la comisie. Nu pot să mă joc cu viaţa unui om. Comisia trebuie să îl audieze şi pe domnul Dobre, iar dacă acesta este în concediu îl lăsăm să-şi facă concediul. Este deputat, plecăm de la prezumţia de nevinovăţie aşa cum se pleacă în toate cazurile de acest gen", a mai spus Zgonea.
   
Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Victor Paul Dobre, deputat şi fost ministru delegat pentru Administraţie în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

×
Subiecte în articol: valeriu zgonea
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close