Antena 3 CNN Politică Zgonea: Guvernul îşi asumă răspunderea pe programul politic marţi

Zgonea: Guvernul îşi asumă răspunderea pe programul politic marţi

Zgonea: Guvernul îşi asumă răspunderea pe programul politic marţi
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    07 Mar 2014   •   13:21
Birourile Permanente reunite ale Parlamentului se vor reuni, luni, la ora 13.00, pentru ca marţi, la ora 15.00, să aibă loc angajarea răspunderii Guvernului pe un program, a anunţat vineri preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea.
 
"E prima dată când un Guvern îşi angajează răspunderea pe un program. Angajarea se face pe un program, nu e program de guvernare! Potrivit Constituţiei, angajarea răspunderii de către Guvern se poate face în trei situaţii: pe un program, pe un proiect de lege sau pe o declaraţie de politică generală", a explicat Valeriu Zgonea.
 
El a arătat că în trei zile de la asumarea răspunderii, parlamentarii pot depune o moţiune de cenzură.
 
"Obligaţia noastră era să convocăm Birourile Reunite şi să stabilim plenul reunit în faţa căruia Guvernul îşi angajează răspunderea pe un program", a mai spus Zgonea.
 
El a arătat la întrebările ziariştilor că în prezent programul de guvernare pe care lucrează actualii miniştri este cel din decembrie 2012, iar după ziua de marţi, programul de guvernare este tot cel din decembrie 2012 dar şi "acest program" care va fi pus în aplicare.

Citiţi şi Schimbări MAJORE pentru români, în Programul politic: Executivul vrea TVA de 19%, şomaj parţial, schimbarea sistemului de pensii, emisiuni extinse în maghiară

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close