Antena 3 CNN Politică Zgonea, la Paris: România este pregătită din punct de vedere tehnic să intre în Schengen

Zgonea, la Paris: România este pregătită din punct de vedere tehnic să intre în Schengen

Zgonea, la Paris: România este pregătită din punct de vedere tehnic să intre în Schengen
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    03 Oct 2013   •   15:17

Problema romilor și aderarea României la spațiul Schengen au fost două dintre subiectele abordate joi, la Paris, de președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, la întâlnirile cu liderul grupului socialist din Adunarea Națională a Franței, Bruno le Roux, și cu prim-secretarul Partidului Socialist, Harlem Desir.

"În cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte privind consolidarea dialogului politic la nivel inter-parlamentar, a parteneriatului strategic dintre cele două țări, dar şi chestiuni legate de problematica romilor din Franța şi aderarea României la spațiul Schengen. Liderii socialiști francezi au reiterat necesitatea abordării unei poziții echilibrate în ceea ce priveşte situația romilor din Franța şi a aderării României la spațiul Schengen, pronunțându-se în favoarea separării celor două tematici", informează Camera Deputaților, într-un comunicat remis Agerpres.

Valeriu Zgonea a declarat că acest mod de abordare al colegilor din Partidul Socialist demonstrează o cunoaștere profundă a realității românești și a situației etniei rome din România.

În ceea ce privește aderarea la spațiul Schengen, socialiștii francezi au susținut că acest proces trebuie realizat în doi pași, România fiind pregătită să adere cu frontierele aeriene și maritime.

"Fără îndoială, România este pregătită din punct de vedere tehnic să intre în Schengen. Majoritatea statelor europene s-au pronunțat în favoarea acceptării țării noastre. Scopul nostru este să reușim să convingem și celelalte țări care au anumite rețineri că România este un partener serios, care și-a îndeplinit angajamentele pe plan european și care este capabilă să aibă grijă de frontiera estică a Uniunii Europene", a spus Zgonea.

Potrivit comunicatului, în acest context, cele două părți au convenit ca în perioada următoare un grup de parlamentari francezi să vină în România și să poarte o serie de dezbateri cu parlamentarii români pe marginea unor subiecte de actualitate care țin atât de agenda bilaterală, cât și de cea europeană.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close