Antena 3 Politică Zgonea: Lui Băsescu nu-i trebuie consilier "să se joace" pe FB. Cheltuielile Preşedinţiei s-au dublat

Zgonea: Lui Băsescu nu-i trebuie consilier "să se joace" pe FB. Cheltuielile Preşedinţiei s-au dublat

de M.Z.    |    18 Iun 2013   •   11:11
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a spus, marţi, că şeful statului este un bun comunicator, dar nu crede că îi trebuie un consilier prezidenţial care "să se joace" pe Facebook, în condiţiile în care cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale s-au dublat în ultima perioadă.
 
Zgonea a mai spus apreciază foarte mult simţul umorului de care dă dovadă preşedintele Traian Băsescu, precum şi viteza cu care acesta i-a răspuns la problemele pe care le-a ridicat referitoare la cheltuielile de personal ale Administraţiei Prezidenţiale.
 
"Sunt frământat pentru că domnia sa este un foarte bun comunicator şi a demonstrat că, chiar şi atunci când e mai liniştit aşa şi spune că preşedintele Băsescu coabitează, este un jucător politic şi un foarte abil comunicator. În 2004 cheltuielile de personal au fost 5,3 milioane de lei, dar în 2013 sunt 10,38 milioane lei la 203 persoane. Deci mai puţine persoane cu 17, dar s-au dublat cheltuielile de personal", a spus Zgonea, potrivit Mediafax.
 
El a arătat că, deşi a avut dublate cheltuielile de personal la Administraţia Prezidenţială, Băsescu a ştiut să comunice abil pe această temă.
 
Totodată, el a menţionat că Băsescu nu i-a răspuns, însă, şi la cea de-a doua chestiune, referitoare la plătirea unui consilier prezidenţial pentru "a se juca" pe Facebook.
 
"Dacă e bine să plăteşti un consilier prezidenţial din bani publici ca să joace pe Facebook, domnia sa a uitat să-mi răspundă. Eu cred că azi, în România, un preşedinte al unui stat european, un om pe care eu îl apreciez ca politician şi pe care-l cunosc de când eram student şi el era ministrul Transporturilor, nu cred că trebuie să plătească din bani publici un consilier prezidenţial ca să se joace pe Facebook", a mai spus Zgonea.
 
Întrebat dacă e deranjat de faptul că Sebastian Lăzăroiu îşi exprimă părerea pe Facebook, Zgonea a răspuns: "Mă deranjează că este plătit din bani publici pentru a se juca pe Facebook, pentru că este plătit la salariul unui ministru şi un ministru are cât mine, 5.900 de lei".
 
"Mai faci şi altceva: mai creezi o politică publică, îl mai ajuţi pe preşedintele Băsescu în activitatea sa. El face 75% activitate personală şi 25% activitate în folosul Administraţiei Prezidenţiale şi eu cred că preşedintele Traian Băsescu are nevoie de un consilier prezidenţial care să lucreze pe bani publici pentru preşedintele Băsescu", a adăugat Zgonea.
 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că personalul Preşedinţiei a scăzut cu 17 salariaţi faţă de 2004, el ţinând să îi răspundă astfel preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, despre care a spus că este "frământat" de creşterea personalului Administraţiei Prezindenţiale.


 

×
Subiecte în articol: Sebastian Lãzãroiu valeriu zgonea

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close