Antena 3 CNN Politică Zgonea: Nimeni din PSD nu vrea ca Mircea Geoană să plece, dar interesul de partid primează

Zgonea: Nimeni din PSD nu vrea ca Mircea Geoană să plece, dar interesul de partid primează

Zgonea: Nimeni din PSD nu vrea ca Mircea Geoană să plece, dar interesul de partid primează
Sursa foto: Foto: INTACT Images
20 Noi 2011   •   14:51
Vicepreşedintele PSD, Valeriu Zgonea, a declarat duminică, la Timişoara, că nimeni din PSD nu doreşte ca Mircea Geoană să plece din partid, dar nici un lider al social-democraţilor nu este mai presus de interesul acestei formaţiuni, şi anume câştigarea alegerilor, conform Mediafax.

„Nimeni din PSD nu vrea ca Mircea Geoană să plece. Au fost trei elemente pe care noi le-am identificat: primul – unitatea partidului, disciplina în interiorul partidului şi coerenţa mesajului. Mircea Geoană s-a poziţionat în afara partidului, refuzând, după pierderea alegerilor interne, să accepte deciziile Biroului Permanent Naţional. BPN l-a sancţionat, rugându-l şi obligândul-l ca şase luni să nu mai vorbească în numele PSD”, a declarat Zgonea.

Social-democratul a afirmat că Mircea Geoană, prin acţiunile sale, s-a situat în afara partidului nu pentru că aşa i-a cerut conducerea social-democrată, ci pentru că aşa a dorit.

„După această perioadă, Mircea Geoană nu a venit la Birourile Permanente, nu a comunicat şi nu a avut o agendă comună cu partidul care l-a propus pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Din păcate pentru noi, Mircea Geoană s-a situat în afara partidului nu pentru că noi am cerut, ci pentru că el a vrut”, a adăugat Zgonea.

Oficialul a arătat că ţinta PSD o reprezintă PDL şi Traian Băsescu, însă sutele de mii de oameni care au lucrat în campania din 2009 pentru partid trebuie să primească un mesaj de unitate şi disciplină.

„În acest moment, PSD e concentrat pe câştigarea alegerilor. Niciun lider al partidului nu e mai presus de interesul partidului, să câştige alegerile. Sute de mii de oameni au muncit, în 2009, să strângem 5,2 milioane de voturi pentru PSD şi pentru candidatul nostru. Aceşti sute de mii de oameni vor să vorbim astăzi despre unitate, disciplină şi coerenţă a mesajului, cu un singur scop – să câştigăm alegerile. Ţinta noastră nu este să ne batem între noi, ţinta noastră este PDL, Traian Băsescu”, a mai spus Zgonea.
 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close