Antena 3 Politică Zgonea: Parlamentarii nu vor mai locui la hotel după ce se publică Statutul

Zgonea: Parlamentarii nu vor mai locui la hotel după ce se publică Statutul

de S.T.    |    17 Apr 2013   •   14:50
Zgonea: Parlamentarii nu vor mai locui la hotel după ce se publică Statutul
Sursa foto: Foto: Agerpres

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că parlamentarii nu vor mai locui la hotel după ce se va publica Statutul deputaţilor şi senatorilor în Monitorul Oficial, informează Mediafax.
   
"Parlamentarii nu vor mai locui la hotel după ce se publică Statutul. Sub o anumită formă majoritatea lor au găsit cazare în alte spaţii decât cele hoteliere. Voi trece prin Biroul Permanent şi apoi prin plen o hotărârre cu acordarea sumei fixe de 4000 de lei pentru cazare, ce ne permite acum bugetul", a spus Zgonea.
   
Acesta a arătat că adoptarea Statutului a fost trenată din cauza divergenţelor existente între liderii de grupuri parlamentare.
   
"Au fost trei luni care au arătat o lipsă de coerenţă între liderii de grup. Unii au vrut să stea mai mult la hotel, alţii au contestat de dragul contestării. Până la urmă lucrurile sunt într-o zonă favorabilă, sunt mulţumit că după patru luni am reuşit să facem ce trebuia să facem de acum şase ani", a spus Zgonea.


   
Preşedintele Camerei Deputaţilor a menţionat că este mulţumit de forma Statutului, care e în concordanţă cu decizia Curţii.
   
"Sunt mulţumit de forma în care a trecut. Suntem în concordanţă cu decizia Curţii. Am avut o discuţie cu liderii grupurilor parlamentare ieri din Cameră şi din Senat şi suntem pregătiţi în acest moment pentru a începe construcţia unui proiect de modificare a regulamentului comun şi fiecare comitet al liderilor să modifice cele două regulamente".

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, miercuri, în şedinţă comună, Statutul parlamentarilor, modificând prevederea declarată neconstituţională, astfel încât parlamentarii aflaţi în conflict de interese vor fi sancţionaţi cu diminuarea cu 10% a indemnizaţiei pe o perioadă de maximum 3 luni.

Modificarea Statutului a fost adoptată de parlamentari cu 343 voturi "pentru", 51 "împotrivă" şi 57 de abţineri.

×
Subiecte în articol: valeriu zgonea

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close