Antena 3 CNN Politică Zgonea: Parlamentul ar putea modifica orarul referendumului

Zgonea: Parlamentul ar putea modifica orarul referendumului

Zgonea: Parlamentul ar putea modifica orarul referendumului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    17 Iul 2012   •   12:10

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat marţi, că Parlamentul ar putea modifica intervalul orar în care se va desfăşura referendumul privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu şi a respins ideea că scrutinul ar putea fi repetat.

"În primul rând, nu vor fi două zile. Va fi o singură zi, pentru că Parlamentul a dat o decizie, un proiect de hotărâre, care a fost publicat în Monitorul Oficial şi a fost stabilită o singură zi pentru ziua referendumului: 29 iulie. Putem să ne uităm dacă intervalul orar 8.00-20.00 este un interval util şi bun pentru români. (...) Poate 7.00 - 21.00, aşa cum este şi la procesul de alegeri fie local, fie naţional, fie al preşedintelui României, poate 7.00 - 22.00, gândindu-ne la această situaţie apărută astăzi că procesul referendar de revocare a preşedintelui României se face pe 29 iulie, în mijlocul vacanţei parlamentare", a explicat Zgonea, potrivit Agerpres.

El a exclus o eventuală repetare a referendumului privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu. 

Şeful Camerei Deputaţilor a susţinut că, în cazul în care referendumul nu este validat, dar majoritatea celor care vin la urne votează pentru demiterea preşedintelui, Traian Băsescu ar trebui să demisioneze.

"Dacă majoritatea celor care vin vor spune ca Traian Băsescu trebuie să plece, este obligaţia preşedintelui suspendat al României să renunţe la această funcţie, pentru că el nu va mai avea credibilitate nici în plan intern şi nici în plan extern", a completat Zgonea.



×
Subiecte în articol: valeriu zgonea referendum
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close