Antena 3 CNN Politică Zgonea: "PSD nu crede că Băsescu nu va candida, nu ne lăsăm păcăliţi"

Zgonea: "PSD nu crede că Băsescu nu va candida, nu ne lăsăm păcăliţi"

Zgonea: "PSD nu crede că Băsescu nu va candida, nu ne lăsăm păcăliţi"
Sursa foto: valeriu zgonea
18 Mai 2009   •   04:45

Secretarul general interimar al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat că nu crede că Traian Băsescu nu va mai candida şi că nimeni din PSD nu se lasă păcălit de ipoteza că Emil Boc este candidatul de rezervă al PD-L pentru Cotroceni.

"Traian Băsescu e prea bolnav de putere ca să renunţe la ea. Nici ziariştii nu cred în păcăleala că Emil Boc este candidatul de rezervă al PD-L. Cine să creadă acest scenariu aberant?", a declarat Zgonea. Secretarul interimar al social-democraţilor a mai susţinut că este posibil ca Traian Băsescu să fi încercat să manipuleze diplomaţi, pentru ca apoi, această manipulare să ajungă înapoi în România. "Băsescu şi cei de la PD-L folosesc orice prilej pentru a dezbina şi a induce false teme. Ipozeza că Boc ar putea candida e o încercare de a demobiliza PSD, dar noi nu ne lăsăm păcăliţi", a spus el, citat de Newsin.

"Acest document ne lasă rece. E posibil să fie o altă încercare a PD-L de a manipula prin presă", a adăugat liderul PSD.

Traian Băsescu va lua o decizie privind candidatura sa la prezidenţiale abia în septembrie, în funcţie de efectele crizei economice, iar Emil Boc este pregătit drept candidat de rezervă al PDL, le-a spus marţi preşedintele ambasadorilor UE, se arată într-un raport intern al Ambasadei Austriei.

Raportul redactat sub semnătura ambasadorului austriac Martin Eichtinger este datat 14 mai şi adresat MAE vienez, precum şi ambasadelor Austriei de la Bruxelles, Chişinău, Kiev şi Moscova. Documentul obţinut de NewsIn relatează în cinci pagini conţinutul discuţiei cu preşedintele Traian Băsescu avute marţi la un dejun de lucru cu ambasadorii ţărilor UE acreditaţi la Bucureşti.

(Traian Băsescu - n.r.) "nu a luat decizia cu privire la o nouă candidatură", o va face abia în septembrie 2009 şi va depinde de criza economică. În cazul în care criza "va putea fi depăşită cu un minimum de daune pentru populaţie", va candida. "Premierul Boc este pregătit ca şi candidat de rezervă al PD-L, dacă Băsescu nu va mai candida încă o dată," se arată în document.

O altă informaţie nouă conţinută în document este că România ar fi expulzat trei diplomaţi ruşi în scandalul de spionaj din martie cu Ucraina.

Antena3.ro

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close