Antena 3 CNN Politică Valeriu Zgonea, prima reacție după modificarea în Regulamentul Camerei Deputaţilor care-l lasă fără funcție

Valeriu Zgonea, prima reacție după modificarea în Regulamentul Camerei Deputaţilor care-l lasă fără funcție

Valeriu Zgonea, prima reacție după modificarea în Regulamentul Camerei Deputaţilor care-l lasă fără funcție
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Mai 2016   •   16:59

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a afirmat că parlamentarii nu trebuie să abuzeze de o lege ca să facă rău unui om.

"Nu trebuie să abuzăm de o lege ca să facem rău unui om. Dacă omul respectiv, ales în Parlament, a încălcat Regulamentul, există prevederi în Regulament, dar întotdeauna (...) trebuie să arătăm că noi suntem cei care respectăm legea. Dacă noi nu respectăm legile care ne guvernează pe noi în Parlament, atunci va fi greu să cerem celor din afară să respecte legile", a declarat Valeriu Zgonea, marţi, la Parlament, potrivit Agerpres.

El a adăugat că schimbările în componenţa Biroului permanent şi a fiecărei comisii parlamentare trebuie făcute cu respectarea legii şi a Regulamentului Camerei Deputaţilor.

"Nu am cerut decât un singur lucru: legalitate, legalitate, legalitate. Dacă noi aici în Parlament încălcăm Regulamentul, adică legea noastră, ce putem să cerem celorlalţi cetăţeni ai ţării? Dacă lucrurile sunt legale şi schimbăm o lege pentru un om, eu nu pot să comentez. Nu am comentat niciodată niciun document până nu îl văd în Biroul permanent sau în Comitetul liderilor. În momentul în care îl voi vedea vă voi spune punctul de vedere", a susţinut Zgonea.

În opinia sa, a minimaliza funcţia de preşedinte al unei Camere parlamentare este ca şi cum ai minimaliza funcţia de preşedinte al statului sau funcţia de premier.

"Sunt stabilite prin Constituţie. Dacă un partid politic are susţinere în rândul cetăţenilor de a schimba şi a desfiinţa cele două funcţii, şi este voinţa cetăţenilor, da, în rest, este o retorică politică pe care nu vreau să o comentez", a spus Zgonea.

Regulamentul Camerei Deputaţilor a fost modificat marţi în şedinţa comisiei de specialitate, astfel încât preşedintele forului legislativ poate fi revocat la propunerea grupului parlamentar care l-a desemnat în funcţie.

×
Subiecte în articol: valeriu zgonea
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close