Antena 3 CNN Politică Zgonea: România şi Bulgaria se aliază pentru eliminarea MCV

Zgonea: România şi Bulgaria se aliază pentru eliminarea MCV

Zgonea: România şi Bulgaria se aliază pentru eliminarea MCV
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    14 Iun 2013   •   20:45
România şi Bulgaria vor constitui o comisie parlamentară comună care va lucra cu guvernele celor două state pentru eliminarea benchmarkurilor din Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), a anunţat vineri preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.
 
Potrivit lui Zgonea, comisia va fi formată din membri ai ambelor parlamente naţionale. 
 
"Este prima alianţă între cele două parlamente. Eu sper ca acest lucru să permită României şi Bulgariei să elimine Mecanismul de Cooperare şi Verificare cât mai repede", a spus Zgonea după inaugurarea podului peste Dunăre, Calafat-Vidin, potrivit Agerpres
 
Zgonea a spus că el şi preşedintele Parlamentului bulgar, Mihail Mikov, au decis să colaboreze la nivel parlamentar pentru "viitorul românilor şi bulgarilor". 
 
"L-am invitat pe domnul preşedinte Mihail Mikov să viziteze România în septembrie şi a acceptat. Vom organiza în următoarele luni un forum economic aici (Calafat - n.r.) şi unul la Vidin, dar cel mai important lucru este că vom constitui o comisie comună parlamentară, formată din parlamentari din ambele parlamente naţionale, care vor lucra cu cele două guverne pentru eliminarea benchmarkurilor din MCV", a subliniat Zgonea. 

 

×
Subiecte în articol: MCV România Bulgaria valeriu zgonea
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close