Antena 3 CNN Politică Zgonea: Solicit celor de la PDL să fie decenţi în problema câinilor comunitari. Este o contradicţie ridicolă în discursul lor

Zgonea: Solicit celor de la PDL să fie decenţi în problema câinilor comunitari. Este o contradicţie ridicolă în discursul lor

Zgonea: Solicit celor de la PDL să fie decenţi în problema câinilor comunitari. Este o contradicţie ridicolă în discursul lor
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Sep 2013   •   15:03
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, face apel la democrat-liberali să fie "decenţi" şi să renunţe la "contradicţiile ridicole" din propriul discurs pe tema câinilor comunitari.
 
"Avem o tragedie. Urgentăm procesul legislativ pentru a veni în întâmpinarea dorinţei oamenilor, dar le solicit celor din PDL să fie decenţi. Văd că îl acuză pe Sorin Oprescu că ar fi un 'criminal' pentru că nu a aplicat legea, dar, în acelaşi timp, cer şi Guvernului să dea OUG, pentru a reglementa problema. Este o contradicţie ridicolă în discursul PDL, generată tocmai de lipsa de discernământ din spatele atacurilor pe care le lansează. Să se hotărască - ori problema este lipsa legislaţiei şi primarii nu au nicio vină, ori problema este activitatea primarilor, pentru că legislaţia există, şi atunci nu mai are nicio logică solicitarea către Guvern", se arată într-un comunicat semnat de Valeriu Zgonea şi remis Agerpres.
 
El le reaminteşte celor din PDL că legea pe această temă pe care au propus-o în 2011 şi "pe care o laudă atât" a fost "desfiinţată" de Curtea Constituţională. 
 
"Cei din PDL nu au fost în stare să facă un act normativ aplicabil, dar acum pozează în rol de victimă. Le-aş aminti doar un citat din decizia luată de Curtea Constituţională în ianuarie anul trecut: 'Curtea observă că prin folosirea unei tehnici legislative inadecvate legiuitorul a adus atingere în final demnităţii umane, valoare supremă prevăzută la art. 1 alin. (3) din Constituţie'. Deci, după ce nu au fost în stare să facă o lege bună, cei din PDL ar trebui să pună capăt acestor ieşiri deplasate din ultimele zile", susţine preşedintele Camerei Deputaţilor. 
 
Potrivit lui Zgonea, ar trebui să se găsească o soluţie de rezolvare a problemei câinilor comunitari, iar cei din PDL să înceteze atacurile. 
 
"În loc să dea vina pe toată lumea, cei din PDL mai bine ar fi alături de noi săptămâna viitoare, în Parlament", a subliniat Valeriu Zgonea. 
 

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close