Antena 3 CNN Politică Zgonea: Statutul parlamentarilor o să vină înapoi de la Curtea Constituţională. Sunt dezamăgit

Zgonea: Statutul parlamentarilor o să vină înapoi de la Curtea Constituţională. Sunt dezamăgit

Zgonea: Statutul parlamentarilor o să vină înapoi de la Curtea Constituţională. Sunt dezamăgit
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Mar 2013   •   19:05

Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, a declarat că în privința ultimei forme a Statutului parlamentarilor adoptată de plenul comun a alertat toate instituțiile care pot face o contestație la Curte. Aceste a precizat că, în opinia sa, Curtea Constituțională va retrimite proiectul înapoi în Parlament, scrie Mediafax.

"Statutul o să vină înapoi de la Curtea Constituţională. O să-l rog şi pe domnul Zegrean să... Sunt dezamăgit pentru că e o chestie absolut normală respectarea Constituţiei. Noi nu trebuie să intervenim decât pe acele articole pe care Curtea Constituţională ne-a spus că sunt neconstituţionale. Asta era obligaţia noastră, pentru că oricine contestă, chiar şi preşedintele putea să o întoarcă, chiar şi Avocatul Poporului… Eu nu pot să înţeleg de ce câteodată trebuie să ne batem noi cuie în taplă când talpa noastră e atât de subţire", a spus Zgonea.

Zgonea a declarat de asemenea că va avea o discuție cu colegii din PSD pentru a vedea ce s-a întâmplat și de ce au votat în plen forma proiectului de lege adoptată de Comisii, în condiţiile în care a vorbit cu o seară înainte cu preşedintele Comisiei de Statut, Gabriel Vlase, căruia i-a transmis să voteze împotriva amendamentului UDMR.

Plenul reunit al celor două Camere a adoptat, miercuri, cu 360 de voturi "pentru" şi 38 "împotrivă", Statutul deputaţilor şi senatorilor, în forma stabilită de Comisiile juridice şi de Statut, legea fiind reexaminată ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close