Antena 3 CNN Politică Valeriu Zgonea, atac dur la adresa lui Tăriceanu: Am constatat o abordare arogantă din partea dânsului, de tip vătaf

Valeriu Zgonea, atac dur la adresa lui Tăriceanu: Am constatat o abordare arogantă din partea dânsului, de tip vătaf

Valeriu Zgonea, atac dur la adresa lui Tăriceanu: Am constatat o abordare arogantă din partea dânsului, de tip vătaf
08 Iun 2016   •   09:37

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a lansat un atac dur la adresa președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pe care l-a caracterizat ca fiind "arogant".

“Ca să fie foarte clar pentru toată lumea. Am constatat în ultima perioadă, din partea domnului Tăriceanu, o abordare arogantă, de tip vătaf, în care președintele Senatului dă dispoziții președintelui Camerei și ordonă și stabilește ordinea de zi a Birourilor Permanente reunite, stabilește când și cum ne întâlnim. I-am explicat domniei sale că acest lucru este complet neregulamentar. Dar ne-am obișnuit cu chestiunile astea complet neregulamentare. Domnul Tăriceanu am observat că are opinii și politice cu privire la activitatea Camerei Deputaților, nu vreau să comentez acest lucru."

“Domnia sa, unilateral, a stabilit un nou mod de comunicare între președinții celor două camere, pe care eu nu îl tolerez, dar îl respect. Mi-a scris săptămâna trecută că de îndată, în 24 de ore, să îi răspund la ordinea de zi pe care a stabilit-o. Eu i-am răspuns că sunt de acord și că propun luni, la ora 12:00, să ne vedem, să stabilim ordinea de zi, pentru că sunt sute de puncte pe ordinea de zi și că nu este o problemă.”

“Eu am o procedură la Camera Deputaților, în care trebuie să vorbesc și cu liderii de grupuri parlamentare. Ordinea de zi la Cameră se face cu acordul acestora. Această structură nu există în regulamentul Senatului.”

Președintele Camerei a afirmat că se grăbește convocarea Birourilor permanente reunite pentru că trebuie adoptat un proiect de hotărâre de interpretare a articolului 38 din Statutul parlamentarilor care "îi enervează pe mulți dintre liderii grupurilor parlamentare și pe vreo 84 de parlamentari", interpretare care dezincriminează conflictul de interese până în anul 2013.

"Aia este graba, nu credeți că graba era legată de funcția mea. Nu există nicio urgență, nu avem o moțiune de cenzură, nu avem o solicitare stabilită prin Constituție și prin Regulamente în ceea ce înseamnă urgențe. Pe mine mă șochează că un fost premier al României, președinte de Cameră, ales pe voturile PSD, are acest tip de comportament cu un membru al Camerei Deputaților, care îi este egal. Probabil că așa se întâmplă în ALDE. Eu nu sunt președinte de partid, nu negociez. Am văzut că dânsul este arogant cu mine aici, dar pe treptele de la PSD este foarte obedient, bănuiesc că acolo se împart funcții importante pentru ALDE.”

Deputaţii PSD au decis pe 27 aprilie excluderea lui Valeriu Zgonea din PSD și ulterior, din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

O solicitare în acest sens a fost depusă la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close