Antena 3 CNN Politică Zi de foc pe scena politică. Prima moţiune de cenzură împotriva guvernului Tudose

Zi de foc pe scena politică. Prima moţiune de cenzură împotriva guvernului Tudose

Zi de foc pe scena politică. Prima moţiune de cenzură împotriva guvernului Tudose
de S.T.    |    17 Noi 2017   •   12:12

PNL şi USR au depus vineri, la Parlament, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”.

Moţiunea a fost semnată de 148 de parlamentari.

„Această moţiune de cenzură vine în sprijinul celor loviţi şi minţiţi de guvernare”, a afirmat liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan.

Știrea inițială:

Liberalii vor depune vineri, la ora 12.00, la Parlament, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose, intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”.

Moţiunea de cenzură este iniţiată de PNL împreună cu USR.

„Această moţiune este un gest de responsabilitate şi oricine spune că este inutilă şi că nu îşi atinge scopul greşeşte profund, pentru că România prosperă trebuie să fie o Românie democratică, în care Opoziţia, atunci când sesizează derapaje uriaşe ale celor de la guvernare, are ca instrument o moţiune de cenzură. Această guvernare a ratat în mai puţin de un an de zile orice promisiune din campania electorală şi din programul de guvernare, mai mult decât atât şi-a dat jos propriul Guvern. Este dispusă oricând, aşa cum am văzut, să îşi zboare şi al doilea Guvern”, a declarat marţi liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

PMP va susţine moţiunea de cenzură propusă de PNL, însă consideră că, pentru a fi un demers serios, aceasta trebuie însoţită de o propunere alternativă pentru postul de premier în locul lui Mihai Tudose, a afirmat, marţi, preşedintele executiv al partidului, Eugen Tomac.

UDMR, prin vocea preşedintelui formaţiunii, Kelemen Hunor, a anunţat că nu va semna acest text.

×
Subiecte în articol: liberali motiune motiune de cenzura
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close