Antena 3 CNN Politică Românii ar putea avea o nouă zi liberă în preajma Crăciunului. Ideea aparţine unui deputat USR

Românii ar putea avea o nouă zi liberă în preajma Crăciunului. Ideea aparţine unui deputat USR

Românii vor putea avea mai multe zile libere, plătite. Pe masa parlamentarilor există deja mai multe proiecte legislative care aşteaptă validarea. 

Românii ar putea avea o nouă zi liberă în preajma Crăciunului. Ideea aparţine unui deputat USR
Sursa foto: colaj pixabay.com/Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Ian 2022   •   10:18

1. Unul dintre proiectele legislative urmăreşte acordarea unei zile libere în ajunul Crăciunului, pentru ca românii să se poată bucura de împodobitul bradului în familie, de cadouri şi de pregătitul bucatelor pentru masa festivă. 

Această idee îi aparţine deputatului URS Lazăr Ion Marian.

2. Un alt proiect prevede zile libere de la stat pentru românii care merg la vot, indiferent de tipul alegerilor. Astfel că, în cazul alegerilor cu două tururi de scrutin, angajaţii trebuie să meargă să voteze în ambele zile de vot pentru a putea profita de liber. 

Dacă acest proiect va fi aprobat, în 2024 românii vor putea avea patru zile libere deoarece atunci vor avea loc alegerile locale, parlamentare, prezidenţiale şi europarlamentare.

3. O iniţiativă de care deja românii beneficiază de anul trecut este ziua liberă pentru cei care s-au vaccinat anti-COVID-19. 

Pe lângă angajaţi, de această zi beneficiază şi elevii, studenţii şi militari care primesc scutire pentru ziua respectivă.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close