Antena 3 CNN Politică Guvernul amână din nou ”revoluția fiscală”. Ședința de guvern va avea loc miercuri

Guvernul amână din nou ”revoluția fiscală”. Ședința de guvern va avea loc miercuri

Guvernul amână din nou ”revoluția fiscală”. Ședința de guvern va avea loc miercuri
de M.Z.    |    06 Noi 2017   •   12:12

UPDATE 12.57 - Premierul Mihai Tudose a declarat luni că, în şedinţa de Guvern de miercuri, "există posibilitatea" să nu fie discutate modificările la Codul fiscal. 

Întrebat dacă transferul contribuţiilor de la angajator la angajat va fi dezbătut în şedinţa de miercuri a Executivului, prim-ministrul a spus: "Există posibilitatea să nu fie miercuri". 

UPDATE 12.12 - Guvernul amână din nou ”revoluția fiscală”.

Ședința de guvern a fost amânată, din nou, de data aceasta pentru miercuri.

Deocamdată, nu se știe dacă miercuri se va discuta despre Codul fiscal și salariile românilor sau va fi ședința obișnuită de guvern, din fiecare săptămână.

Opinia Consiliului Fiscal exprimată vineri asupra noului pachet legislativ lansat de Guvern este că măsurile propuse comportă „riscuri neobişnuit de mari” şi „pierderi de 5,2 milioane de lei”, astfel că avizează negativ proiectul.

UPDATE 12.10 - Premierul Mihai Tudose a plecat luni de la Guvern, iar miniștrii așteaptă să vadă ce se va întâmpla cu ședința, în condițiile în care până la această oră nu au fost convocați.

Există mai multe scenarii: ședința ar urma să aibă loc și OUG să fie aprobată sau premierul Mihai Tudose să ceară transformarea ordonanței de urgență în proiect de lege, ca să ajungă pe masa parlamentarilor, iar coaliția de guvernare să-și asume toate modificările.

----------------------------

Știrea inițială 10.12

Zi crucială pentru milioane de români. Guvernul Tudose au urma să decidă luni ce se întâmplă cu salariile şi pensiile, însă potrivit unor surse, premierul în calcul amânarea şedinţei de Guvern programată pentru ora 14.

Specialiştii spun că indiferent de ce decizie va lua Guvernul, răul e deja făcut. Dacă se adoptă măsurile, atunci salariile la privat ar putea scădea cu 16%. 

Dacă nu se adoptă măsurile, atunci Guvernul nu are cu ce susţine majorările de salarii. 

Există voci care spun că, totuşi, Mihai Tudose nu-şi va asuma Codul Fiscal, iar proiectul va ajunge în Parlament. 

Citiți și Şedinţa extraordinară de Guvern, care era programată să aibă loc vineri şi în cadrul căreia urmau să fie aprobate o serie de măsuri fiscal-bugetare, s-a amânat pentru luni, 6 noiembrie, potrivit Biroului de presă al Executivului

Modificările la Codul Fiscal creează probleme şi în interiorul PSD. Cu semnale negative trimise din toate părţile, Liviu Dragnea i-a convocat pe parlamentarii social-democraţi pentru discuţii. 

Cei din ALDE nu par a fi mulţumiţi de explicaţiile ministrului de Finanţe în legătură cu revoluţia fiscală şi cer detalii suplimentare. 
 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close