Antena 3 CNN Război în Israel Alertă de bombardament pe aeroportul din Israel unde a aterizat premierul Marcel Ciolacu

Alertă de bombardament pe aeroportul din Israel unde a aterizat premierul Marcel Ciolacu

O alertă de bombardament a fost semnalată astăzi în Israel, pe aeroportul unde a ajuns premierul român Marcel Ciolacu.

de Mădălina Mihalache    |    17 Oct 2023   •   14:00

"Oamenii din aeroport au fost trimiși în adăposturi", a relatat Antena 3 CNN.

Premierul român a susținut o declarație de presă alături de omologul israelian Benjamin Netanyahu, în care a precizat că România susține dreptul statului Israel de a se apăra în fața atacurilor teroriste, cu respectarea legilor internaționale.

"Imediat după întâlnirea premierului Marcel Ciolacu cu premierul israelian Benjamin Netaniahu, am ajuns aici, pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, unde ne aflăm în continuare.

S-au auzit sirene și, imediat după, a urmat o ploaie de rachete. Noi, jurnaliștii, încă ne aflam afară. Premierul Marcel Ciolacu și toată delegația pe care o conduce erau înăuntru, la întâlnirea cu reprezentanții comunității românești de aici, din Israel.

Ei nu au auzit nici sirenele, în momentul în care au sunat, și nici tirul de rachete pe care l-am auzit noi, fiind afară. Acela a fost momentul în care noi, jurnaliști, am fost preluați și am mers imediat înăuntru. Nu într-un buncăr sau alt adăpost, ci înauntru, pentru a putea fi feriți.

Suntem în siguranță acum, în afara oricărui pericol.

Premierul israelian i-a transmis lui Marcel Ciolacu că, pentru a fi pace în Orientul Mijlociu, Hamas trebuie eliminat"

Premierul Marcel Ciolacu își continuă această vizită în Israel după întâlnirea cu Benjamin Netanyahu, întâlnire de la care avem informații exclusive.

Astfel, premierul israelian a insistat de mai multe ori să-i arate premierului României imagini cu atrocitățile pe care le-au lăsat în urmă teroriștii Hamas. 

S-a discutat și despre românii din Fâșia Gaza, despre cetățenii străini care se află în Fâșia Gaza. Premierul israelian a spus că își dorește ca civilii să fie evacuați din Fâșia Gaza, însă asta nu depinde doar de el.

E foarte important ce i-a Benjamin Netanyahu lui Marcel Ciolacu, atât în întâlnirea bilaterală, cât și în declarațiile comune pe care le-au făcut, pentru că Marcel Ciolacu este primul premier european care a venit în Israel. După el va urma cancelarul Germaniei, Olaf Scholz.

Astfel, șeful guvernului israelian i-a transmis omologului său român că teroriștii Hamas sunt mai răi decât naziștii, iar pentru a aduce pace în Orientul Mijlociu, Hamas trebuie distrus, eliminat", a relatat din Israel corespondentul Antena 3 CNN, Mădălina Mihalache.

×
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close