Antena 3 CNN Război în Israel Ambasada Palestinei anunță un protest mâine, în București

Ambasada Palestinei anunță un protest mâine, în București

Palestinienii din România continuă să se mobilizeze pentru susținerea statului natal aflat în suferință. Vineri și sâmbătă, Ambasada Palestinei va organiza două evenimente pro-Palestina prin care își arată solidaritatea pentru poporul greu încercat de război.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Oct 2023   •   21:12

Ambasada Palestinei anunță că mâine va avea loc un protest la București. De asemenea, sâmbătă, 21 Octombrie, de la ora 16:00, pe Platoul Statuilor de la Universitate va avea loc un miting împotriva a ceea ce ei numesc genocidul din Fâșia Gaza. 

În restul lumii, protestele violente continuă. 65 de polițiști germani au fost răniți în timpul protestelor pro Gaza care au avut loc la Berlin, în cursul nopții de miercuri spre joi. Miercuri, mai multe incidente violente au vizat reprezentanțele diplomatice ale SUA din Liban și Iordania.

De asemenea, Consulatul Statelor Unite din Turcia a fost închis pentru public, ca răspuns la o alertă de securitate care avertizează asupra unor posibile proteste violente. Sunt așteptate demonstrații de amploare legate de evenimentele din Israel și Gaza în întreaga Turcie în următoarele săptămâni, a precizat instituţia, într-o alertă de securitate.

Citește și: "Ardeți totul! Transformați Neukoelln în Gaza!" | Zeci de polițiști răniți la Berlin, după un miting masiv al arabilor și musulmanilor din capitala germană

Între timp, încă un român a murit în războiul din Israel. Bilanțul a ajuns  la 4 români morți și alți doi conaționali dispăruți de la debutul conflictului declanșat de teroriștii Hamas.

Ministerul Afacerilor Externe spune că atât Ambasada României de la Tel Aviv,  cât și Consulatul Român de la Haifa sunt în permanent contact cu autoritățile israeliene, iar până în acest moment nu au existat alte solicitări de sprijin privind decesul sau dispariția altor români. 

×
Subiecte în articol: protest Palestina Război în Israel
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close