Antena 3 CNN Război în Israel Ambasadorul Israelului în România, după atacul Iranului: "Oricine ne atacă, vom ataca înapoi"

Ambasadorul Israelului în România, după atacul Iranului: "Oricine ne atacă, vom ataca înapoi"

Ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, a vorbit, în direct la Antena 3 CNN, despre atacul Iranului asupra Israelului.

de Ioana Mircea    |    14 Apr 2024   •   00:55

În urma atacului cu drone al Iranului asupra Israelului, ambasadorul Israelului în România, a vorbit în direct la Antena 3 CNN despre acesta.

"Tocmai am auzit în urmă cu câteva minute că ar fi vorba despre un atac cu drone ce vine dinspre Iran. Statul Israel este în stare de alertă în acest moment. Nu este prima oară când suntem atacați.

Noi suntem pregătiți pentru orice scenariu. Știți foarte bine că Iranul are și arme balistice nu doar drone. Au capacitatea să tragă spre noi din Yemen, din Liban. Am văzut deja mii de rachete trase spre Israel. Iran ne atacă în mod masiv de pe propriul teritoriu.

Premierul Netanyahu a spus în această seară că vom intercepta orice dronă. Avem cel mai bun sistem de apărare din lume", a spus ambasadorului Israelului.

Totodată, el a precizat că oricine atacă Israelul va fi atacat înapoi. "În primul rând am neturalizat posibilitatea ca Hamas să ne atace. Cea mai semnificativă amenințare vine dinspre Liban.

Sunt sute de mii de rachete care pot fi trase. Houthi de pe teritoriul libanez sunt mult mai aproape. Distanța dintre Liban și Israel este mult mai mică. Avem apărare aeriană și alte tipuri de apărare pentru atacuri medii și mari. Oricine ne atacă vom ataca înapoi", a spus Reuven Azar.

×
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close