Antena 3 CNN Război în Israel Ambasadorul Israelului în România: „Nu mă impresionează ameninţările Iranului”

Ambasadorul Israelului în România: „Nu mă impresionează ameninţările Iranului”

După ce Iranul a cerut ţărilor islamice să expulzeze ambasadorii Israelului, ambasadorul Reuven Azar a declarat într-un interviu pentru Antena 3 CNN că „nu este impresionat” de aceste ameninţări.

Ambasadorul Israelului în România: „Nu mă impresionează ameninţările Iranului”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Oct 2023   •   02:09

Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România: Nu mă impresionează amenințările Iranului. Am anunțat foarte clar că, dacă iranienii sau apropiații săi ne ataca, ne vom apăra. Azi a fost în Israel președintele Statelor Unite ale Americii. Preşedintele Joe Biden a venit în mijlocul conflictului să își extindă sprijinul pentru Israel și nu a venit singur. A trimis forţe semnificative în regiune, pentru a transmite un semnal puternic Iranului: vor fi consecinţe dacă se implică în aceasta agresiune, în acest terorism inițiat de Hamas. 

Reuven Azar: „Regimul iranian a uitat că ei sunt paria”

Reporter: Cum s-ar putea implica SUA în conflict? 

Reuven Azar: Nu cred că sunt SUA sunt interesate să se implice activ în conflict. Faptul că asigură susţinere statului Israel cresc șansele că acest conflict să rămână limitat. Acestea sunt intenţiile lor. 

Regimul iranian a uitat că ei sunt paria și ei ar trebui să fie izolaţi pentru că promovează o versiune extremistă a islamului. Este complet inacceptabil, susțin cele mai rele atacuri împotriva civililor. Ar trebui că toată lumea să fie îngrijorată, nu doar noi. E ridicol că iranienii au tupeul să sugereze așa ceva, sunt convins că multe ţări, inclusiv Kazahastanul, ați văzut că ambasadorul Kazahstanului a fost invitatul meu astăzi, sunt complet împotrivă. Nu doar lumea occidentală, ci și lumea musulmană spune NU Iranului. 

Noi avem relații de prietenie cu multe ţări musulmane și suntem fericiți că ţări moderate, cum este Kazahstanul, au adoptat o versiune a islamului care este paşnică. Asta e de așteptat de la toare religiile monoteistice. 

De partea cealaltă, avem elementele teroriste sau regimurile extremiste ca Iran, Hezbollah, Hamas, Jihadul Islamic palestinian, care sunt la polul opus. Au făcut lucruri teribile și noi, israelienii, suntem hotărați să îndepărtam această amenințare. 

Ministrul de Externe al Iranului, Hossein Amirabdollahian, a declarat miercuri că ţările islamice care fac parte din Organizaţia Cooperării Islamice (OCI) ar trebui să impună un embargou petrolier şi alte sancţiuni Israelului şi să-i expulzeze pe ambasadorii acestei ţări.

×
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close