Antena 3 CNN Război în Israel Antony Blinken, întrerupt de strigăte și mâini vopsite cu roșu, la o audiere privind ajutorul pentru Israel, în Senatul SUA

Antony Blinken, întrerupt de strigăte și mâini vopsite cu roșu, la o audiere privind ajutorul pentru Israel, în Senatul SUA

Secretarul de stat american Antony Blinken s-a confruntat, marți, cu un protest zgomotos, chiar în Senatul Statelor Unite.

de Adrian Iclozan    |    31 Oct 2023   •   17:34

Blinken era audiat în comisia responsabilă cu aprobarea cheltuielilor guvernamentale, când a fost întrerupt de mai mulți protestatari foarte vocali.

Aceștia au strigat "Salvați copiii din Gaza", "Încetați focul imediat" și "Lăsați Gaza să trăiască!"

"Din Palestina până în Mexic, toate zidurile trebuie să dispară!" a fost un alt slogan al protestatarilor.

CNN a notat că unii dintre aceștia și-au ridicat demonstrativ în aer mâinile acoperite cu vopsea roșie, simbolizând sângele.

Turbulenții au fost, în cele din urmă, evacuați de forțele de ordine.

Blinken, în Senatul SUA: "Este probabil ca acest conflict să se extindă, în absența unui ajutor umanitar susținut"

Antony Blinken a subliniat necesitatea ca SUA să sprijine Israelul, dar a abordat și situația umanitară din Gaza.

"Fără ajutor umanitar rapid și susținut, este mult mai probabil ca acest conflict să se extindă. Suferința va crește, iar Hamas și sponsorii săi vor beneficia de pe urma faptului că se vor prezenta drept salvatori ai disperării pe care au creat-o chiar ei", a spus el.

"Le-am spus clar în repetate rânduri liderilor israelieni că protejarea civililor din Gaza este atât o responsabilitate morală, cât și un imperativ strategic.

Democrații precum ale noastre sunt mai puternice și mai sigure atunci când respectăm legile războiului și protejăm civilii" a spus, la rândul său, în cadrul aceleiași comisii senatoriale, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

×
Subiecte în articol: Antony Blinken Senat SUA protest Gaza
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close