Antena 3 CNN Război în Israel Autoritățile de la București au reușit să scoată din Gaza încă 17 români. Doar 16 au ajuns, astăzi, în ţară

Autoritățile de la București au reușit să scoată din Gaza încă 17 români. Doar 16 au ajuns, astăzi, în ţară

16 cetățeni români și membri ai familiilor acestora au ajuns astăzi în țară, după ce au fost evacuați din Gaza la începutul săptămânii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Noi 2023   •   09:18

Ei au fost transportați din Egipt cu o aeronavă a companiei Tarom.

"Marți, 17 cetățeni români și membri de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, fiind preluați ulterior de către reprezentanții Ambasadei României în Republica Arabă Egipt.

O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoțit apoi până la Cairo, de unde 16 persoane au fost îmbarcate spre România, iar o persoană a rămas în R.A. Egipt", a precizat Ministerul român de Externe.

Instituția citată continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene, în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni români și membri de familie aflați în Fâșia Gaza, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate.

Până în prezent, 237 de cetățeni români și membri de familie ai acestora, evacuați din enclava palestiniană, au fost transportați în România.

×
Subiecte în articol: romani Gaza MAE Egipt
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close