Antena 3 CNN Război în Israel Ben Toma, românul cu cea mai înaltă funcție în politica americană, despre escaladarea războiului din Israel: "Alții vor fi tentanți să facă la fel"

Ben Toma, românul cu cea mai înaltă funcție în politica americană, despre escaladarea războiului din Israel: "Alții vor fi tentanți să facă la fel"

Ben Toma, președintele Camerei Reprezentanților din Arizona, a fost prezent la Antena 3 CNN și a vorbit despre situația războiului din Israel, dar și despre posibilitatea escaladării acestui conflict la nivel global.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Oct 2023   •   23:57

"Din punctul meu de vedere, ideologia lor odioasă nu are loc în niciun loc de pe lume. Trebuie opriți. Alții vor fi tentanți să facă la fel, să se implice și ei. Ceea ce s-a întâmplat, s-a întâmplat doar pentru că Israelul nu a fost pregătit. 

Toți suntem de acord că trebuie să stăm lângă israelieni. Întotdeauna este posibilitate de noi atacuri, ca alții să copie ce s-a întâmplat. Dar acum Israelul este pregătit. Toată lumea este acum mai pregătită decât a fost. Nu cred că se va termina cum vor ei", a declarat  Ben Toma, președintele Camerei Reprezentanților din Arizona

Ce ar trebui să facă România în această perioadă de criză?

"România face ce ar trebui. Faptul că își ajută vecinii, în războiul din Ucraina, la fel și pentru Israel. Ce s-a întâmplat este un act de terorism. Nu se poate trece peste ce au făcut ei. Nu mai poate exista Hamas pentru ce au făcut acum. 

Citește și: Fostul premier Ehud Olmert anunță planurile de război ale Israelului: "Nu există altă cale! Vor regreta ziua în care au început să facă aceste lucruri"

Este posibil să ne îndreptăm către un conflict global mai mare?

Întotdeauna este posibilitate asta. Acum mai mare ca niciodată. Totuși, armata americană este pregătită", a mai precizat Ben Toma. 

×
Subiecte în articol: Război în Israel Ben Toma
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close