Antena 3 CNN Război în Israel Criminaliștii israelieni identifică cadavrele oamenilor ucişi de Hamas: "Nici măcar nu-i puteam recunoaște. Semnele sunt tortură pură"

Criminaliștii israelieni identifică cadavrele oamenilor ucişi de Hamas: "Nici măcar nu-i puteam recunoaște. Semnele sunt tortură pură"

În aceste zile, experții în criminalistică din Israel au o emisiune grea: să identifice persoanele care se află în spatele cadavrelor. Specialiștii au de-a face cu persoane decapitate, violate, arse, iar munca lor devine şi mai apăsătoare odată cu mirosul de sânge impregnat peste tot.

Criminaliștii israelieni identifică cadavrele oamenilor ucişi de Hamas: "Nici măcar nu-i puteam recunoaște. Semnele sunt tortură pură"
Sursa foto: Profimedia Images
de Alexandra Axinia    |    16 Oct 2023   •   14:50

Sâmbătă seara, fostul rabin militar șef al armatei israeliene a explicat jurnaliștilor de la baza Shura, Ramla, la 20 de kilometri sud de Tel Aviv, cum el și colegii săi au încercat să identifice nu numai sute de victime ale masacrului comis de Hamas pe 7 octombrie, dar şi cadavrele militanţilor islamişti care i-au atacat.

În calitate de rabin-șef militar din 2000 până în 2006, Weiss a fost responsabil pentru identificarea soldaților israelieni căzuți și aranjarea funeraliilor acestora.

Când gruparea teroristă Hamas a ucis peste 1.300 de israelieni, majoritatea civili, în sudul Israelului, aproape de Fâșia Gaza, el s-a întors de la pensie pentru a ajuta la identificarea cadavrelor cu unitatea de criminalistic  a armatei israeliene, care este adesea o provocare în fața atrocităților, și să-i pregătească pentru o înmormântare.

Echipa lui spune că atrocitățile comise sunt la un nivel de barbarie nemaivăzut de zeci de ani de zile: oameni arși de vii, decapitați sau cu degetele de la mâini și picioare tăiate.

Citeşte şi: Patriarhul catolic al Ierusalimului se oferă la schimb cu ostaticii din Gaza: "Orice pentru a aduce copiii acasă"

"Nu pot să vă descriu în cuvinte ce înseamnă să vezi o femeie însărcinată a cărei burtă a fost tăiată și fătul a fost scos. Eu am mai văzut așa ceva doar la naziști", a spus Weiss, conform Politico

În jur de 90% dintre morți au fost identificați până acum

"Am văzut cadavre sfârtecate, oameni și copii decapitați. Mulți împușcați de mai multe ori în cap, de parcă o singură dată nu era suficient. O femeie fusese împușcată în ambii ochi. Îi vedem chinuiți la un nivel atât de barbar încât dacă i-am fi cunoscut, nici măcar nu-i puteam recunoaște. Semnele sunt tortură pură", a declarat Abigayil, care în viața de civil lucrează ca expert IT, convocată ca rezervistă. 

Dacă trupurile nu pot fi recunoscute după față, atunci testele ADN sunt ultima variantă pentru criminaliști.

×
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close