Antena 3 CNN Război în Israel Elon Musk spune că Starlink va sprijini legăturile de internet în Gaza

Elon Musk spune că Starlink va sprijini legăturile de internet în Gaza

Elon Musk a anunțat astăzi că Starlink va sprijini legăturile de internet în Gaza cu "organizații de ajutorare recunoscute la nivel international", transmite Reuters.

Elon Musk spune că Starlink va sprijini legăturile de internet în Gaza
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    28 Oct 2023   •   18:31

Elon Musk a declarat, într-o postare pe rețeaua de socializare X, că nu este clar cine are autoritatea pentru legăturile terestre din Gaza, dar știm că „niciun terminal nu a solicitat o conexiune în acea zonă”.

O pană de telefonie și de internet i-a izolat sâmbătă pe locuitorii din Fâșia Gaza, apelurile fiind aproape imposibile, în timp ce Israelul și-a extins asaltul aerian și terestru.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat sâmbătă că lucrătorii din domeniu, pacienții și civilii din Gaza au petrecut noaptea „în întuneric și frică”, din cauza unei pene de curent și de comunicații în întreaga Fâșie Gaza, scrie CNN.

"În timpul unei nopți de bombardamente intense și de incursiuni terestre în Gaza, cu rapoarte despre ostilități care continuă, lucrătorii din domeniul sănătății, pacienții și civilii au fost supuși unei pene totale de comunicare și de electricitate", a scris OMS într-o postare pe X.

×
Subiecte în articol: Război în Israel Elon Musk Starlink
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close